Patiënten met cognitieve stoornissen maken een muurschildering.
Volledig scherm
Patiënten met cognitieve stoornissen maken een muurschildering. © AZ Sint-Lucas

AZ Sint-Lucas zet Wereld Dementie Dag in kijker met allerlei activiteiten voor patiënten met cognitieve stoornissen

GentNaar aanleiding van Wereld Dementie Dag, organiseert AZ Sint-Lucas een hele week vol zintuigelijke prikkels. Patiënten met cognitieve stoornissen maken een muurschildering, krijgen massages, lekkere taart, en zoveel meer. “Hun geheugen laat het misschien afweten, maar de zintuigen werken wel nog volop”, klinkt het.

 1. Gentbruggelingen komen op straat tegen circulatieplan: “Burgerparticipatie mondde uit in frustratie”
  PREMIUM
  Gent

  Gentbrugge­lin­gen komen op straat tegen circulatie­plan: “Burgerpar­ti­ci­pa­tie mondde uit in frustratie”

  In de Frederik Burvenichstraat in hartje Gentbrugge komt de buurt in het verweer tegen het wijkmobiliteitsplan dat volgend najaar wordt doorgevoerd. Concreet wil de Stad Gent een van de zijstraten knippen, maar liever zag een groep ouders de knip in hun straat. “We hadden gehoopt om onze kinderen eindelijk veilig met de fiets naar school te kunnen sturen”, zucht Elisabeth Vanhoutte.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  3

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.