Archiefbeeld: Axel Simons hoopt op  24 april een feest te mogen organiseren in zaal LUX aan de Dampoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: Axel Simons hoopt op 24 april een feest te mogen organiseren in zaal LUX aan de Dampoort. © Didier Verbaere

Axel (41) wil feest organiseren met sneltests, maar Stad Gent houdt boot voorlopig af: “Pas als experten het licht op groen zetten”

GentOok na een geslaagd experiment in Spanje zijn evenementen met sneltests in Gent nog niet voor meteen. Organisator Axel Simons uit Destelbergen wil met het idee aan de slag gaan, al krijgt hij voorlopig geen toestemming. Toch doet schepen Astrid De Bruycker (sp.a) de deur niet volledig dicht. “Op termijn willen we zeker experimenteren”, zegt ze. “Maar dan is er een wettelijk kader nodig en dat is er nog niet.”

  1. Baudelopark officieel heropend: “Welkom aan de nieuwe Gentse Rivièra”
    Gent

    Baudelo­park officieel heropend: “Welkom aan de nieuwe Gentse Rivièra”

    Het Baudelopark is eindelijk weer open, na twee jaar werken. Het is niet alleen groter dan ervoor, het is ook veel gezelliger. Geen drassig pad meer in het midden, maar subtielere paden, meer groen en een prachtige kade aan het water. Schepen Astrid De Bruycker sprak van een ‘nieuwe Gentse Rivièra’ bij de inhuldiging op zondag. “Het is nog niet volledig klaar, na de Gentse Feesten werken we het verder af.”