Schepen Rudy Coddens en Schepen Elke Decruynaere bij het kastje in de Toren van Babel.
Volledig scherm
Schepen Rudy Coddens en Schepen Elke Decruynaere bij het kastje in de Toren van Babel. © rv

Automaten vorig jaar afgekeurd, maar zeven Gentse scholen hebben nu wel kastje met gratis maandverbanden en tampons

GentOm meisjes te helpen die moeite hebben om zelf maandverbanden of tampons te kopen, werden kastjes gezet in zeven Gentse scholen waar ze dat materiaal gratis kunnen uithalen. Eind vorig jaar stelde Tom De Meester van PVDA nog voor om automaten te installeren op alle Gentse scholen met gratis producten, maar dat voorstel kreeg toen geen gehoor.

  1. DE ZAAK JESPERS. Gevallen onderzoeksrechter trouwt in gevangenis, maar komt zo weer in de problemen: “76 miljoen? Er staat maar 23.000 frank op mijn rekening”
    PREMIUM
    GENT

    DE ZAAK JESPERS. Gevallen onderzoeks­rech­ter trouwt in gevangenis, maar komt zo weer in de problemen: “76 miljoen? Er staat maar 23.000 frank op mijn rekening”

    Na het arrest in het assisenproces werd het niet stil rond de gevallen onderzoeksrechter Guy Jespers. Vijf weken later trouwden hij en zijn minnares Ghislaine Clyncke in de Gentse gevangenis. Hoe ze elkaar leerden kennen, is al een verhaal op zich. Jespers werd in de gevangenis fout behandeld, waardoor hij al na 2,5 jaar als ‘een plant’ vrijkwam. En Clyncke zat in 1983 op haar beurt zeven maanden in de cel, met dank aan alweer een ‘foute vriend’ die haar man leerde kennen achter de tralies.