Atheneum Wispelberg.
Volledig scherm
Atheneum Wispelberg. © rv

Atheneum Wispelberg gaat bij kwetsbare leerlingen thuis langs en vraagt hen om naar school te komen

Leerlingen moeten met nieuwe leerstof aan de slag, en dat is voor veel gezinnen onhaalbaar. Het stadsatheneum Wispelberg spoort kwetsbare leerlingen daarom actief aan om naar school te komen, waar ze in een rustige omgeving kunnen werken. Onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen) vraagt andere scholen hetzelfde te doen.

 1. Hoe gul is de Gentenaar? De Armste Week hoopt nog meer geld op te halen dan vorig jaar, met een massale take-away
  GENT

  Hoe gul is de Gentenaar? De Armste Week hoopt nog meer geld op te halen dan vorig jaar, met een massale take-away

  ‘La Grande Bouffe’, dat is het thema van De Armste Week, hét Gentse solidaire initiatief in de barre winterdagen. Tussen 13 en 17 december kan je een warme maaltijd bestellen, waarvan de opbrengst integraal naar het Gentse Solidariteitsfonds gaat. Dat voorziet het hele jaar door maaltijden voor Gentenaars die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.
 2. Vervroegde sluiting cafés verloopt vlot in Gent, maar met een pruillip: “Ze nemen ons geluk weer weg, en dat had vermeden kunnen worden”
  Gent

  Vervroegde sluiting cafés verloopt vlot, maar met een pruillip: “Ze nemen ons geluk weer weg, en dat had vermeden kunnen worden”

  Restaurants en cafés moeten sinds zaterdagavond weer vroeger sluiten, in de hoop het aantal besmettingen weer in te dijken. In Gent verliep dat vlot: enkele minuten na 23 uur waren de cafés zo goed als leeg , al vertrokken veel gasten met tegenzin. “Wat maakt het nu uit of je om 23 uur sluit of om half drie? Wij zijn dubbel gevaccineerd, wij willen leven.”