Een beeld vanuit de zaal tijdens het assisenproces tegen ex-militair Pierre Cornette.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld vanuit de zaal tijdens het assisenproces tegen ex-militair Pierre Cornette. © Wannes Nimmegeers

ASSISEN. “Mijn hond beet haar wel eens, ja. Maar voor mij was dat een braaf beestje...”: Ex-militair (63) staat terecht voor foltering huisgenote (71)

Gent“Ten tijde van de feiten dronk ze zestig pinten per dag en rookte ze in diezelfde tijdspanne zes pakjes sigaretten.” Op de eerste dag van het assisenproces tegen Pierre Cornette (63) kreeg de jury een beeld van het milieu waarin hij en slachtoffer Jeanine Welvaert (71) leefden. Dat hij haar gefolterd zou hebben, ontkende de voormalige legerkorporaal echter met klem. Voor hem was het duidelijk: alle beschuldigingen zijn vals en alle getuigen liegen.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Zo VeloVeilig is Gent: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  gent

  Zo VeloVeilig is Gent: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Gent hebben 1.019 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.