Een beeld vanuit de zaal tijdens het assisenproces tegen ex-militair Pierre Cornette.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld vanuit de zaal tijdens het assisenproces tegen ex-militair Pierre Cornette. © Wannes Nimmegeers

ASSISEN. “Mijn hond beet haar wel eens, ja. Maar voor mij was dat een braaf beestje...”: Ex-militair (63) staat terecht voor foltering huisgenote (71)

Gent“Ten tijde van de feiten dronk ze zestig pinten per dag en rookte ze in diezelfde tijdspanne zes pakjes sigaretten.” Op de eerste dag van het assisenproces tegen Pierre Cornette (63) kreeg de jury een beeld van het milieu waarin hij en slachtoffer Jeanine Welvaert (71) leefden. Dat hij haar gefolterd zou hebben, ontkende de voormalige legerkorporaal echter met klem. Voor hem was het duidelijk: alle beschuldigingen zijn vals en alle getuigen liegen.

 1. Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”
  GENT

  Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”

  “Ik heb vrouwen gezien die hun haar verloren, niet sliepen of na twee jaar nog steeds last hadden van zwangerschapsdementie. Dat is niet de bedoeling, hé.” Lichaamsgericht therapeut Vanessa De Smet (41) uit Gent – zelf mama van Elvis (2) – helpt kersverse mama’s en moeders in spe, bij wie de kraamperiode als een donkere wolk boven het leven hangt. “Je goed voorbereiden op het ‘vierde trimester’ is de sleutel tot succes.”
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.