Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

ASSISEN. Een dode in De Koperen Pomp: “In een flits gebeurd. Ik weet zelfs niet meer dat ik het mes heb afgewassen”

“Normaal ging ik meteen naar boven als ik voelde dat het gevaarlijk werd. Die dag ben ik gestopt in de keuken en heb ik dat mes genomen. De rest is in een flits gebeurd.” B&B-uitbaatster Christel Troffaes (60) herinnert zich niet al te veel van de avond dat ze haar man doodde. “Schuld van de drank.” In hun akte van verdediging kondigden haar advocaten aan de voorbedachtheid te zullen betwisten. Ze hekelden ook de wijze waarop het onderzoek gevoerd werd.

 1. Meer files in Gent door Oosterweel? Na Groen vraagt nu ook CD&V gedetailleerd onderzoek
  PREMIUM
  Gent

  Meer files in Gent door Oosterweel? Na Groen vraagt nu ook CD&V gedetail­leerd onderzoek

  Eens de Oosterweelverbinding in Antwerpen is afgerond, zal het zuiden van Gent herschapen worden tot een “echt filegebied”. Gents mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) vreest het al jaren, maar nu roept ook CD&V op tot actie. De partij stelt zich ernstige vragen bij de bestaande studies. “Dat er geen aanzuigeffect zal zijn, kan ik mij eigenlijk niet voorstellen”, zegt volksvertegenwoordiger Stijn De Roo.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 3. ASSISEN. Moord in De Koperen Pomp. “Mijn dochter zei het al vaker: ‘Waarom maak je hem niet af?’”
  PREMIUM

  ASSISEN. Moord in De Koperen Pomp. “Mijn dochter zei het al vaker: ‘Waarom maak je hem niet af?’”

  B&B-uitbaatster Christel Troffaes (60) nam op zondagavond 20 januari 2018 een fors slagersmes uit de keukenlade en stak haar man Dirk Zegers twee keer in de borst. Nadien maakte ze hun dochter Silke wakker met de mededeling: “Ik heb uw papa vermoord”. Dramatisch einde van een mislukt (tweede) huwelijk, gedrenkt in alcohol en verbittering. Het assisenproces start vandaag.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.