De Arsenaal-site werd opgericht in 1881 en is daarmee de oudste Vlaamse spoorwegwerkplaats. De werkplaats stond in voor de herstelling van stoomlocomotieven en goederenwagens.
Volledig scherm
PREMIUM
De Arsenaal-site werd opgericht in 1881 en is daarmee de oudste Vlaamse spoorwegwerkplaats. De werkplaats stond in voor de herstelling van stoomlocomotieven en goederenwagens. © NMBS

Arsenaal-site in Gentbrugge staat te koop voor 30 miljoen euro en heeft ruimte zat: “Het domein is meer dan 15 voetbalvelden groot”

GentDe NMBS vraagt 30 miljoen euro voor de Arsenaal-site in Gentbrugge. Dat laat het overheidsbedrijf weten in een persbericht. “Dit is een unieke kans”, zegt Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).

 1. Toekomstige groenpool Wonderwoud open voor een dag: “De kwaliteit van de grond is ook ons bezorgdheid”
  PREMIUM
  Gent

  Toekomsti­ge groenpool Wonderwoud open voor een dag: “De kwaliteit van de grond is ook ons bezorgd­heid”

  Over enkele jaren heeft Gent er een nieuwe groenpool bij: het Wonderwoud. Tot de opening is het gebied nog gesloten omwille van veiligheidsredenen, maar voor één dag waren buurtbewoners er toch welkom. Ze konden genieten van het groen of een blik werpen op de reusachtige zandput die de komende jaren gevuld zal worden. Over dat laatste punt werden al bezorgdheden geuit.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).