De Arsenaal-site werd opgericht in 1881 en is daarmee de oudste Vlaamse spoorwegwerkplaats. De werkplaats stond in voor de herstelling van stoomlocomotieven en goederenwagens.
Volledig scherm
PREMIUM
De Arsenaal-site werd opgericht in 1881 en is daarmee de oudste Vlaamse spoorwegwerkplaats. De werkplaats stond in voor de herstelling van stoomlocomotieven en goederenwagens. © NMBS

Arsenaal-site in Gentbrugge staat te koop voor 30 miljoen euro en heeft ruimte zat: “Het domein is meer dan 15 voetbalvelden groot”

GentDe NMBS vraagt 30 miljoen euro voor de Arsenaal-site in Gentbrugge. Dat laat het overheidsbedrijf weten in een persbericht. “Dit is een unieke kans”, zegt Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Afscheid van Danny Huwé (44) die omkwam bij brand in ziekenhuis: “Hij was de stoerste teddybeer, we gaan je missen”
  PREMIUM
  Gent

  Afscheid van Danny Huwé (44) die omkwam bij brand in ziekenhuis: “Hij was de stoerste teddybeer, we gaan je missen”

  Vrienden en familie hebben zaterdagochtend afscheid genomen van Danny Huwé (44). De organisator van vele legendarische feestjes kwam op 18 september om het leven in een brand in het AZ Maria Middelares in Gent. Het onverwachtse verlies laat bij velen een diepe indruk na. Maar een droef afscheid, dat wilde Danny niet. Hij kreeg dan ook een allerlaatste staande ovatie bij zijn afscheid.