Jente Boelaert, trots op zijn huisje.
Volledig scherm
PREMIUM
Jente Boelaert, trots op zijn huisje. © Wannes Nimmegeers

Architectuurstudent Jente (19) kocht het ‘goedkoopste huis van Gent’: “Zo ruim, maar van de voorgeschiedenis wist ik niets af”

GentVan de buitenkant ziet het eruit als een typische rijwoning, maar de Victor Frisstraat nummer 26 is zoveel meer dan dat. De ongewoon lage verkoopprijs van 45.000 euro leverde het pand de bijnaam ‘het goedkoopste huis van Gent’ op. Na een grondige renovatie werd Jente Boelaert, amper 19, de trotse bewoner van het befaamde huis. “Volgend jaar kan ook mijn broer hier intrekken, er is toch plaats genoeg.”

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Student Michiel (19) achterhaalt locatie van gestolen laptop: “Ik heb die computer dringend nodig voor mijn schoolwerk, maar de politie doet niets”
  PREMIUM
  Gent/Anderlecht

  Student Michiel (19) achter­haalt locatie van gestolen laptop: “Ik heb die computer dringend nodig voor mijn schoolwerk, maar de politie doet niets”

  Michiel De Vos (19), een architectuurstudent uit Bredene die in Gent studeert, is zwaar ontgoocheld en gefrustreerd. Zijn dure Apple-laptop werd op 11 oktober uit zijn wagen gestolen. Via een trackingsysteem kon hij achterhalen waar de computer zich bevindt. Op videobeelden die Michiel ons toestuurde is de diefstal te zien, maar de politie van Anderlecht kan naar eigen zeggen niks doen. “Blijkbaar was het niet de moeite om daar langs te gaan.”