Driekwart van alle CO2-uitstoot in Gent is afkomstig van ArcelorMittal. De investering moet die uitstoot sterk terugdringen.
Volledig scherm
Driekwart van alle CO2-uitstoot in Gent is afkomstig van ArcelorMittal. De investering moet die uitstoot sterk terugdringen. © BELGA

ArcelorMittal investeert 1,1 miljard euro in Gentse staalfabriek, Vlaamse CO2-uitstoot daalt jaarlijks met vier procent

GentStaalreus ArcelorMittal heeft dinsdag een intentieverklaring ondertekend om de komende jaren 1,1 miljard euro te investeren in de verduurzaming van haar staalfabriek in Gent. Het moet één van de grootste klimaatinvesteringen ooit zijn in ons land. 

 1. Drugshond van Gentse politie brengt einde aan buitensporige pokeravonden vol eten, drank en coke: “Hij verdiende meer dan 200.000 euro”
  PREMIUM
  Gent

  Drugshond van Gentse politie brengt einde aan buitenspo­ri­ge pokeravon­den vol eten, drank en coke: “Hij verdiende meer dan 200.000 euro”

  Vier jaar lang ging een Gentse dealer (34) rustig zijn gangetje, vanuit zijn penthouse aan het Baudelopark. Hij verkocht xtc, maar vooral coke. Die verstopte hij in zakjes van papieren zakdoeken, die hij in zijn BMW rondbracht in heel Gent. Ook organiseerde hij wilde pokeravonden. Voor een dikke smak geld kon je een hele avond genieten van heerlijk eten, drank naar keuze en... drugs à volonté.
 2. Coach Jan Van Huffel (Caruur Gent): “Duel met Knack Roeselare erg waardevol als aanloop naar de play-offs”
  Lotto Volley League

  Coach Jan Van Huffel (Caruur Gent): “Duel met Knack Roeselare erg waardevol als aanloop naar de play-offs”

  De eerste twee ploegen zijn gekend in de ‘Lotto Volley League’ bij de mannen. Knack Roeselare en Greenyard Maaseik prijken helemaal bovenaan. Beide Belgische topteams zijn op Europese koers en ontmoeten elkaar binnenkort in de CEV Cup. Maar in de Belgische competitie volgt achter dit sterke tweetal een mooi groepje met drie teams die erg dicht bij elkaar staan.