Driekwart van alle CO2-uitstoot in Gent is afkomstig van ArcelorMittal. De investering moet die uitstoot sterk terugdringen.
Volledig scherm
Driekwart van alle CO2-uitstoot in Gent is afkomstig van ArcelorMittal. De investering moet die uitstoot sterk terugdringen. © BELGA

ArcelorMittal investeert 1,1 miljard euro in Gentse staalfabriek, Vlaamse CO2-uitstoot daalt jaarlijks met vier procent

GentStaalreus ArcelorMittal heeft dinsdag een intentieverklaring ondertekend om de komende jaren 1,1 miljard euro te investeren in de verduurzaming van haar staalfabriek in Gent. Het moet één van de grootste klimaatinvesteringen ooit zijn in ons land. 

  1. Iris Vandewiele speelt woensdag met VDK Gent de allesbeslissende kwartfinale voor Belgische beker tegen Asterix Avo: “We zijn er klaar voor”
    VOLLEYBAL BEKER VAN BELGIË VROUWEN

    Iris Vandewiele speelt woensdag met VDK Gent de allesbe­slis­sen­de kwartfina­le voor Belgische beker tegen Asterix Avo: “We zijn er klaar voor”

    Oorspronkelijk stond de kwartfinale in de Belgische beker tussen Asterix Avo en VDK Gent op 13 november op het programma. Die belangrijke ontmoeting werd uitgesteld. Intussen werkten beide teams een drukke Europese kalender af. Woensdag (19.30 uur, red.) is het eindelijk zo ver. Dan zakt VDK Gent naar de sporthal van Beveren af. Zondag kijkt de winnaar van het duel Antwerp Ladies in de ogen, want dan staan al de halve finales gepland.