Er ligt een nieuw verbeterd CAO-voorstel op tafel bij staalreus ArcelorMittal.
Volledig scherm
Er ligt een nieuw verbeterd CAO-voorstel op tafel bij staalreus ArcelorMittal. © Photo News

Arbeiders ArcelorMittal buigen zich komende dagen over ultiem CAO-voorstel

Gent/ZelzateEr ligt een nieuw verbeterd CAO-voorstel op tafel bij staalreus ArcelorMittal. Dat werd maandag onderhandeld tussen directie en vakbonden.

 1. Een expeditie waar àlle kinderen meegaan: Ouders lanceren zelf spel voor leerlingen met en zonder handicap
  GENT

  Een expeditie waar àlle kinderen meegaan: Ouders lanceren zelf spel voor leerlingen met en zonder handicap

  “Niet alle pinguïns zijn dezelfde, deze kan bijvoorbeeld niet zo goed praten, zien jullie het”? Begeleidster Anke Boey legt ‘Expeditie Inclusief’ uit aan de 6- en 7-jarige leerlingen van het eerste leerjaar in VBS De Krekel. Ze ontwikkelde het spel zelf, toen haar zoontje met een visuele beperking tijdens de coronaperiode nog veel minder opties had dan kinderen zonder zijn probleem.
 2. Exclusieve co-workingplek geopend voor ondernemers in Gent: “Met clubhuis, bar, wijnkamer, rookkamer en meer”
  Gent

  Exclusieve co-working­plek geopend voor onderne­mers in Gent: “Met clubhuis, bar, wijnkamer, rookkamer en meer”

  Gent had al heel wat co-workingplekken, maar Meatpack is anders. “Het is heel exclusief, enkel ondernemers mogen lid worden”, geven de oprichters aan. “Witte vergaderzalen zal je hier niet vinden, we gaan voor een gezellige sfeer.” Bovenop vergaderruimtes en bureau’s, kunnen de leden ook gebruik maken van een ‘clubhuis’, bar, wijnkamer en rookkamer.
 3. Wim maakt podcasts over Gentse muzikanten. “Met namen als Soulwax moeten we in Gent zéker niet onderdoen voor Antwerpen”
  Gent

  Wim maakt podcasts over Gentse muzikanten. “Met namen als Soulwax moeten we in Gent zéker niet onderdoen voor Antwerpen”

  Strop the Music. Voor de naam alleen al zijn de podcasts van Wim Verbeke (44) de vermelding waard. De muziekleraar en pianist uit Oostakker brengt binnenkort zijn derde reeks uit, waarin hij per aflevering een Gentse zanger of muzikant aan het woord laat. “Soms gaat het ook over generaties, en zo komt je al snel aan 100 jaar Gentse muziekgeschiedenis", zegt hij.