Anti-abortus betogers voor de kerk.
Volledig scherm
Anti-abortus betogers voor de kerk. © Jill Dhondt

Anti-abortusbetogers niet welkom in Gent: “Jullie verspillen jullie tijd hier”

GentEen anti-abortusbetoging van de ultra-katholieke jongerenorganisatie TFP afgelopen werd allesbehalve warm onthaald in Gent. Voorbijgangers maakten op een vredevolle maar expliciete manier duidelijk dat ze niet welkom waren. Het duurde niet lang of er ontstond een tegenbetoging, met bijna dubbel zoveel betogers als de groep waar ze tegenin gingen.

  1. De BurgeRmeester van Gent: Jilles D’Hulster opent binnenkort een zesde Jilles Beer & Burgers-burgerrestaurant. “En daarna kijk ik over de grenzen, want Belgisch bier doet het daar beter dan hier”
    PREMIUM
    Gent

    De BurgeRmees­ter van Gent: Jilles D’Hulster opent binnenkort een zesde Jilles Beer & Bur­gers-burgerres­tau­rant. “En daarna kijk ik over de grenzen, want Belgisch bier doet het daar beter dan hier”

    Zijn carrière startte hij als decorbouwer bij de opera van Gent, maar Gentenaar Jilles D’Hulster stapte in 2010 over naar de horeca. “Ik had overal in het buitenland ‘fast casual’ restaurants gezien, dat hadden we hier toen nog niet. Eén burgerrestaurant aan de Tentoonstellingslaan werden er intussen 5 met binnenkort zelfs een Zesde. Het verhaal van een ‘rostekop’ uit Drongen die vooral zijn buikgevoel volgt.