De jongeman maakte drie slachtoffers op korte tijd.
Volledig scherm
De jongeman maakte drie slachtoffers op korte tijd. © Shutterstock/Wannes Nimmegeers

Amper 18 jaar en al drie agressieve overvallen gepleegd: “Zijn tijd in de gevangenis heeft hem veranderd”

GentEen achttienjarige Gentenaar overviel dit jaar drie mensen en schuwde daarbij geen geweld. Na zijn derde feit vloog hij in afwachting van zijn proces naar de gevangenis. De jonge kerel zegt dat zijn tijd in de gevangenis hem heeft doen inzien dat hij op het verkeerde pad was en belooft beterschap. “Ik woon terug bij mijn moeder en ze heeft veel verdriet over wat er gebeurd is. Dat wil ik haar niet meer aandoen.”

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Zelfs in Nederland is het Vleeshuis hot topic: “Fietsenstalling in middeleeuws pand, waarom niet?”
  Gent

  Zelfs in Nederland is het Vleeshuis hot topic: “Fietsen­stal­ling in middel­eeuws pand, waarom niet?”

  Een volledige pagina werd er aan de kwestie gewijd bij het Nederlandse Algemeen Dagblad (AD). De rel rond de herbestemming van het Vleeshuis beroert nu ook onze noorderburen. “Een fietsenstalling vestigen in een middeleeuws pand, waarom niet?”, koppen ze. Al gaat het bij de Nederlanders toch vooral over het vierde debat over Vlaams erfgoed in slechts twee maanden tijd.