Het lerarenteam van De Wijze Eik, uitgedost als bouwvakkers bij de werf op school.
Volledig scherm
Het lerarenteam van De Wijze Eik, uitgedost als bouwvakkers bij de werf op school. © VDS

Als de school een bouwwerf is, worden de leerkrachten bouwvakker

In De Wijze Eik in Mariakerke werden de leerlingen maandagmorgen ontvangen door een team van bouwvakkers. De school staat namelijk voor een jaar met verbouwingswerken, en zo is dat meteen duidelijk.

 1. Afbraak Belgacomtoren wordt kortfilm: “Het gebouw speelde een belangrijke rol in het leven van veel mensen”
  PREMIUM
  Gent

  Afbraak Belgacomto­ren wordt kortfilm: “Het gebouw speelde een belangrij­ke rol in het leven van veel mensen”

  Van de afbraak van de Belgacomtoren in Gent wordt momenteel een kortfilm gedraaid. Op de site van het iconische gebouw verrijzen binnenkort appartementen, handelszaken en een hotel. “Ik wil niet dezelfde fouten maken als in het verleden", zegt projectontwikkelaar Ignace Vandenabeele. “Voor de bouw van de toren in de jaren 70 stond hier een kleine wijk, maar daar hebben we slechts vier foto’s van teruggevonden.”
 2. Karel is wereldkampioen ‘achtertuinlopen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktballetjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”
  PREMIUM
  Gent

  Karel is wereldkam­pi­oen ‘achter­tuin­lo­pen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktbal­le­tjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”

  Het is niet de eerste keer dat Karel Sabbe (30) een wereldrecord breekt, maar het was wel de eerste keer dat de tandarts meedeed aan het wereldkampioenschap lopen in de achtertuin, officieel de ‘Backyard Ultra’. Daar namen 300 deelnemers van over heel de wereld aan deel. Bedoeling is dat ze elk uur een rondje van 6,7 kilometer lopen. Wie dat het langste kan volhouden is de winnaar. Dit jaar was dat Karel, hij legde 500 kilometer af op drie dagen en 3 uur, onderbroken door powernaps van een handvol minuten. “Op het einde zat ik er door maar je zit dan zodanig dicht bij dat wereldrecord, dat je er de pijn nog even bij neemt.”