Volledig scherm
© Jeroen Desmecht

“Alle talen zijn mogelijk, zolang er een aanbieder en een vrager zijn”: Gents taalcafé Mundial wil drempelvrees verlagen

Laagdrempelig je Frans oppoetsen of even je Spaanse tongval uittesten? Bij Taalcafé Mundial kan het allemaal. Zo’n 100 enthousiastelingen schuiven tweewekelijks aan tafel om hun talenkennis uit te wisselen. “We geven geen les, dat is het unieke”, vertelt voorzitter Jo Lootens. “Alle talen zijn mogelijk, zolang er minstens één aanbieder en één vrager is. Zo kan je vanavond bijvoorbeeld je Fârsi bijschaven.”

0 reacties

 1. Kim (35) opent eetcafé aan Zuidpark in pand met bewogen geschiedenis: “Ik zie vooral de voordelen. De buurt heeft nood aan een zaak als de onze”
  PREMIUM
  Gent

  Kim (35) opent eetcafé aan Zuidpark in pand met bewogen geschiede­nis: “Ik zie vooral de voordelen. De buurt heeft nood aan een zaak als de onze”

  Op de hoek van de Sint-Lievenspoortstraat en de Krevelstraat gaat maandag eetcafé Elvire open. Ook in deze coronatijden durft zaakvoerster Kim Oosterlinck (35) te ondernemen, al is dat niet de enige horde op haar pad. Eind juni kwam het pand in een slecht daglicht terecht nadat de vorige uitbater een klap had uitgedeeld aan een zomers geklede studente. Dat verleden mogen we volgens Kim vergeten. Zij kijkt volop naar de toekomst. “De buurt heeft nood aan een eetcafé als het onze”, zegt ze. “Kom gerust een pint drinken aan de toog.”
 1. Wanneer mag je wél op reis?
  Play
  Uitgelegd

  Wanneer mag je wél op reis?

 2. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen