Albina maakt elke dag verse pasta en verse sauzen.
Volledig scherm
Albina maakt elke dag verse pasta en verse sauzen. © Jill Dhondt

Albina (25) opent pastabar in Vlaanderenstraat: “Elke dag verse, huisbereide pasta en sauzen”

GentVlak aan de Zuid is net een nieuwe pastabar geopend: Fusilli. Albina Dauti (25) maakt er elke dag verse pasta met haar Italiaanse machine en verse sauzen. “Van de grootste vleeseters tot de rasechte vegans, iedereen kan hier genieten”, zegt ze trots.

  1. Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfeesten en babyborrels mogen gaan”
    PREMIUM
    Gent

    Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfees­ten en babybor­rels mogen gaan”

    Al meer dan 40 jaar baten Luc ‘Pottie’ D’haens (74) en Rita Van Rijsselberghe (71) hun studentencafé uit in de Overpoort. Ze hebben al duizenden - voornamelijk West-Vlaamse - studenten over de vloer gekregen, waaronder heel wat bekende koppen. Dat betekent ook dat ze een schat aan zotte verhalen hebben. Nu de studenten naar huis zijn voor de zomer, geven ze er enkele prijs. "Het afgelopen jaar hebben we een totaal ander leven geleid. We konden plots 10 uur slapen in plaats van 5. In het begin deed dat deugd, maar we misten onze studenten.”