In de Overpoort wordt al wekenlang vrolijk en zorgeloos gefeest
Volledig scherm
In de Overpoort wordt al wekenlang vrolijk en zorgeloos gefeest © Wannes Nimmegeers

Al weken feest zònder, maar officieel moeten Ovepoortcafés vanaf 1 oktober mét Covid safe-pas werken. “Dan blijven we gewoon privé-evenementen organiseren”

GentEindelijk mag het weer! Vanaf 1 oktober mag ‘nightlife’ weer opstarten, en daar zijn nu de regels voor bekend. De nieuwe regels voor het uitgaansleven zijn bekend, en dat leidt tot absurde situaties. Want in de Gentse Overpoort - om maar iets te zeggen - wordt nu al weken gewoon gefeest. Maar vanaf 1 oktober zou dat met Covid safe-ticket  moeten. Tenzij het om privé-evenementen gaat, dan geldt die regel opnieuw niet.

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. 30 keer het Io Vivat: 2.200 studenten heffen het glas op jubileumeditie Massacantus
  GENT

  30 keer het Io Vivat: 2.200 studenten heffen het glas op jubileume­di­tie Massacan­tus

  Al dertig jaar lang heffen de studenten van de Gentse hogescholen en universiteit samen het glas op de Massacantus. De jubileumeditie trok 2.200 studenten die rond iets voor 8 het Io Vivat inzetten in Hal 3 van Flanders Expo. Om half twaalf gaat de laatste pul de lucht in, dan zit de dertigste editie van deze studentikoze traditie erop. Onze fotograaf Wannes Nimmegeers ging een kijkje nemen.