Annabel, sinds juni de pennenvriend van Amos.
Volledig scherm
Annabel, sinds juni de pennenvriend van Amos. © RV

Al meer dan 260 nieuwkomers en Gentenaars gekoppeld als pennenvrienden: “We hebben enorm veel aan elkaar, hij niet enkel aan mij”

GentIN-Gent heeft al langer een buddy-programma waarmee ze nieuwkomers en Gentenaars samenbrengen, maar door de pandemie is dat lastiger. Dus riep de organisatie in maart ‘pennenvrienden’ in het leven te roepen. Op die manier kan een nieuwkomer haar of zijn Nederlands oefenen, en haar of zijn netwerk uitbreiden. Als is het niet alleen de nieuwkomers die voordelen uit de briefwisseling halen, volgens pennenvriend Annabel. “Het is zo’n mooi concept, ik raad het aan iedereen aan.”

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.