Deze plek in de Opera aan de Kouter wordt de place to be
Volledig scherm
Deze plek in de Opera aan de Kouter wordt de place to be © RV / Opera Ballet Vlaanderen/Annemie Augustijns

Al een beetje opera dit weekend: bruisende performances in buitenruimte REST

GentDe Opera van Gent wilde zijn overdekte buitenruimte in februari al open stellen, maar werd teruggefloten door de stad. Nu kan het eindelijk wel. Dit en de komende twee weekends wordt ‘REST’ een plek met bruisende voorstellingen.

  1. Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfeesten en babyborrels mogen gaan”
    PREMIUM
    Gent

    Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfees­ten en babybor­rels mogen gaan”

    Al meer dan 40 jaar baten Luc ‘Pottie’ D’haens (74) en Rita Van Rijsselberghe (71) hun studentencafé uit in de Overpoort. Ze hebben al duizenden - voornamelijk West-Vlaamse - studenten over de vloer gekregen, waaronder heel wat bekende koppen. Dat betekent ook dat ze een schat aan zotte verhalen hebben. Nu de studenten naar huis zijn voor de zomer, geven ze er enkele prijs. "Het afgelopen jaar hebben we een totaal ander leven geleid. We konden plots 10 uur slapen in plaats van 5. In het begin deed dat deugd, maar we misten onze studenten.”