De afbraak van de Belgacomtoren is intussen voltooid
Volledig scherm
De afbraak van de Belgacomtoren is intussen voltooid © Wannes Nimmegeers

Afvoer Belgacom-puin start volgende week, over de weg. “Steenpuin op schepen kan niet”

GentVanaf 2 november zal 25.000 ton steenpuin van het afgebroken achterdeel van de Belgacompuin worden afgevoerd, over de weg. Het plan om alles per schip weg te voeren is definitief van de baan. Enkel de grond, 100.000 ton, kan over het water afgevoerd worden. Voor het steenpuin krijgt het centrum 3.000 vrachtwagens te slikken. 

 1. Coach Jan Van Huffel (Caruur Gent): “In elk spelonderdeel collectief en individueel onder ons niveau”
  Volleybal Euromillions League

  Coach Jan Van Huffel (Caruur Gent): “In elk spelonder­deel collectief en individu­eel onder ons niveau”

  Caruur Gent volleybalde zaterdagavond tegen Haasrode-Leuven onder het normale niveau. In receptie liep het minder, aanvallend lagen de cijfers ook 15 procent lager dan de score bij de thuisploeg en het rendement van Gent was maar de helft tegenover dat van de Leuvenaars. Het is de onverbiddelijke optelsom en tevens de harde verklaring voor het duidelijke verlies van de Gentse ploeg in Leuven.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 1. Interieurwinkel in Oostakker organiseert elke week kerstmarkt: “Bij aankoop van een kerstboom, krijg je een waardebon van 15 euro voor de winkel”
  Gent

  Interieur­win­kel in Oostakker organi­seert elke week kerstmarkt: “Bij aankoop van een kerstboom, krijg je een waardebon van 15 euro voor de winkel”

  De kerstmarkt in het centrum van Gent werd afgelast, maar in Oostakker gaat er wel één door. In de binnentuin van een interieurwinkel die een half jaar geleden opende in het oude stationsgebouw. Je kan er elke donderdag, vrijdag en zaterdag tot en met 23 december terecht voor warme chocomelk, champagne, Ameretto en… kerstbomen.
 2. Afbraak Belgacomtoren loopt niet zoals verwacht: bizarre kronkel in wetgeving dreigt 15.000 vrachtwagens vol puin door Gent te sturen
  PREMIUM
  Gent

  Afbraak Belgacomto­ren loopt niet zoals verwacht: bizarre kronkel in wetgeving dreigt 15.000 vrachtwa­gens vol puin door Gent te sturen

  Rijden er binnenkort - op wandelafstand van drie scholen- 15.000 vrachtwagens door Gent? Bij de afbraak van de Belgacomtoren in het hart van de stad moest het meeste puin via het water weggebracht worden. Maar dat plan dreigt nu in het water te vallen. “We zijn in een vreemde situatie terechtgekomen”, zegt schepen Filip Watteeuw (Groen).