De actiegroep Leefbaar Drongen gaf al info-avonden in de Gentse deelgemeenten. Daar kwamen honderden geïnteresseerden op af.
Volledig scherm
PREMIUM
De actiegroep Leefbaar Drongen gaf al info-avonden in de Gentse deelgemeenten. Daar kwamen honderden geïnteresseerden op af. © Cedric Matthys

Actiegroep wil op- en afrittencomplex E40 in Drongen ondertunnelen, schepen Watteeuw onder de indruk: “Dit plan moet grondig onderzocht worden”

GentZitten de op- en afritten van de E40 in Baarle-Drongen over enkele jaren onder de grond? Leefbaar Drongen vindt het alvast een goed idee. De actiegroep werkte een eigen voorstel uit voor de grootschalige werken die binnenkort moeten starten. Gents schepen Filip Watteeuw (Groen) is onder de indruk. “Sommige actiegroepen knutselen een voorstel bij elkaar, maar dat is bij Leefbaar Drongen niet het geval.”

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Jonge dief (18) lacht rechter in gezicht uit tijdens ondervraging: “Begrijpt u eigenlijk wel wat er boven uw hoofd hangt?”
  Gent

  Jonge dief (18) lacht rechter in gezicht uit tijdens ondervra­ging: “Begrijpt u eigenlijk wel wat er boven uw hoofd hangt?”

  Drie jongeren riskeren celstraffen tot 14 maanden na een hele reeks diefstallen in Gent. Het drietal beroofde mensen en brak in in verschillende woningen. Hun buit verstopten ze op een werf in Gentbrugge, waar ze op 28 augustus van dit jaar op heterdaad betrapt werden. In de rechtbank was de ernst van de feiten duidelijk nog niet doorgedrongen tot hen.