Het raam van het politiecommissariaat aan de Belfortstraat werd bekogeld met verfballonnen.
Volledig scherm
Het raam van het politiecommissariaat aan de Belfortstraat werd bekogeld met verfballonnen. © Jill Dhondt

Actiegroep besmeurt politiekantoor met verf: “Jullie zorgen er voor dat de queer community zich elke dag onveilig voelt op straat”

GentHet politiecommissariaat in de Belfortstraat is donderdagnacht bekogeld met verfballonnen. De actie is opgeëist door de groep ‘IDAHOT’. Zij stellen onomwonden dat de Gentse flikken niks doen tegen homo- en transfoob geweld, meer nog, dat het hun fout is dat de queer community zich onveilig voelt op straat. Nochtans levert het Gentse korps extra inspanningen tegen homofoob geweld.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Zestiger duwt echtgenote van trap en wacht dan 30 uur om hulpdiensten te bellen: “Waarom nam hij foto’s van haar schaamstreek?”
  PREMIUM

  Zestiger duwt echtgenote van trap en wacht dan 30 uur om hulpdien­sten te bellen: “Waarom nam hij foto’s van haar schaam­streek?”

  “Hij heeft nagelaten om zijn partner te helpen, ook al was er kans op ernstige hersenschade.” Een 64-jarige man uit Gent heeft zijn echtgenote van de trap geduwd, slaappillen gegeven en foto’s en filmpjes van haar intieme delen gemaakt. Daarvoor kreeg hij eerder 40 maanden celstraf, maar de man ging in beroep. In zijn verdediging haalde hij onder andere zijn... snurkprobleem aan.
  Gent
 1. Zo beleefden familie en vrienden van ultraloper Karel Sabbe (34) de finale: “Het bericht ‘Lampje in zicht’... Pure waanzin”
  PREMIUM

  Zo beleefden familie en vrienden van ultraloper Karel Sabbe (34) de finale: “Het bericht ‘Lampje in zicht’... Pure waan­zin”

  Uitgeput en verblind door het zweet in zijn ogen. En of ultraloper Karel Sabbe (34) een heroïsche prestatie geleverd heeft door als achttiende ooit de finish van de ultrazware Barkley Marathons te halen. Maar ook voor zijn vrienden en familie was het nagelbijten in de tennisclub in Waregem, waar ze zich verzameld hadden. Hoe wacht je op de uitslag van een wedstrijd waar amper over gecommuniceerd wordt? “Zodra de verwachte aankomsttijd verloopt, slaat de sfeer om. Waar is Karel?”, doet zus Ann-Sofie (37) het relaas van een nacht vol emotie.
  Gent
 2. De jeugd van tegenwoordig... doet de nachtshift! Leerlingen ‘proeven’ van het UZ Gent voor Nacht Van De Zorg: “Het komt toch goed hé?”
  GENT

  De jeugd van tegenwoor­dig... doet de nachtshift! Leerlingen ‘proeven’ van het UZ Gent voor Nacht Van De Zorg: “Het komt toch goed hé?”

  “Je moet het doen om te weten hoe het voelt”: 't is een zinnetje dat Zoë al vaker heeft gehoord. Haar moeder werkt in een rusthuis, de nachtshift. Een goede reden voor de leerlinge om zich in te schrijven voor een proefproject van het UZ Gent. Vier duo’s volgen er een hele nacht het reilen en zeilen van het ziekenhuis. Van het OK tot de materniteit, van de intensieve zorgen tot de technische dienst: dit is hun allereerste nachtshift.
  Gent
 3. Patricia (26) start nieuwe crèche: “Door al die negatieve berichten zijn ouders bang, maar er zijn écht nog mensen die dit met hart en ziel doen”
  PREMIUM

  Patricia (26) start nieuwe crèche: “Door al die negatieve berichten zijn ouders bang, maar er zijn écht nog mensen die dit met hart en ziel doen”

  Met 10 jaar ervaring op de teller als verantwoordelijke in een kinderdagverblijf in Sint-Denijs-Westrem, waagt Patricia Turtakova (26) de sprong naar een eigen crèche, in Drongen. En dat terwijl de ene na de andere kinderopvang de deuren moet sluiten en heel wat uitbaters onder vuur liggen. “Natuurlijk is dit een pittig beroep, maar ik doe het met liefde. Het is écht niet in elke kinderopvang kommer en kwel, integendeel.”
  Gent