De actiegroep aan de Nieuwewandeling.
Volledig scherm
De actiegroep aan de Nieuwewandeling. © SDD

Actie aan gevangenis van Gent tegen uitlevering Spaanse kokkin Maria: “Dit verdient ze niet”

GentAan de gevangenis van Gent is zaterdagnamiddag actie gevoerd tegen de uitlevering van Spaanse kokkin Maria Espina. Zij wordt door de Spaanse politie verdacht van het plegen van een aanslag op een luitenant-kolonel in 1981, en moet nu worden uitgeleverd. Zo’n 20 buurtbewoners van Maria betuigden steun met hulp van spandoeken én luide stem. “We roepen zo luid dat Maria ons tot in haar cel hoort”, klinkt het.

 1. Groot studentenfeest net voor lockdown mondt uit in wetenschappelijk onderzoek: “Het is niet verstandig om vanop kot terug naar huis te keren”
  PREMIUM
  Gent

  Groot studenten­feest net voor lockdown mondt uit in wetenschap­pe­lijk onderzoek: “Het is niet verstandig om vanop kot terug naar huis te keren”

  Met enige verbazing blikt professor Philippe Gevaert vandaag terug op dinsdagavond 10 maart. Enkele dagen voor de lockdown stond hij de Paasshow van de derdejaarsstudenten Geneeskunde toe. Achteraf gezien een broeihaard van corona, al kwam er wel een interessant onderzoek uit voort. “Het lijkt misschien vreemd om te zeggen", zegt Gevaert, “maar wetenschappelijk gezien was die avond een perfecte case.”
 2. In de cabine van Christophe (50) op zoek naar de oorzaak van ongevallen op de E17: “Buitenlanders begrijpen ‘file’ niet”
  PREMIUM
  Gentbrugge / Deinze

  In de cabine van Christophe (50) op zoek naar de oorzaak van ongevallen op de E17: “Buitenlan­ders begrijpen ‘file’ niet”

  Verkeersellende alom sinds april aan het viaduct van Gentbrugge. Volgens cijfers van de federale politie hebben er op de E17 richting Gent sinds de start van de wegenwerken meer dan 180 ongevallen plaatsgevonden. Een onverklaarbaar hoog cijfer. Of juist wel te verklaren? Onze reporter reed mee met een vrachtwagenchauffeur van firma Transport Cools uit Deinze om de pijnpunten aan de wegenwerken vast te stellen. “Het is veel drukker op de eerste rijstrook dan pakweg tien jaar geleden.”
 1. Strandganger rolt gestrand babydolfijntje weer in het water
  Play

  Strandgan­ger rolt gestrand babydol­fijn­tje weer in het water

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?