De autopsie van dwergvinvis Dany
Volledig scherm
De autopsie van dwergvinvis Dany © VDS

Aangespoelde dwergvinvis ‘Dany’ leefde nog toen hij op strand belandde

MerelbekeOp de dwergvinvis die vrijdag in Bredene aanspoelde, is zaterdagmorgen een autopsie uitgevoerd in de faculteit Diergeneeskunde van de UGent. Het dier - Dany genoemd naar de patroonheilige van 11 december - bleek ziek en verzwakt, maar zou wel nog hebben geleefd toen hij aanspoelde. “Zijn kaakbeen moet kort daarvoor zijn gebroken, bij een botsing met een boot of een golfbreker.” Het skelet van het beest wordt tentoongesteld in een nog te bepalen museum. 

 1. Masseur Dominiek (41) is sinds zijn twintigste blind, maar maakt zijn dromen waar: “In deze job zie ik vooral de voordelen van mijn beperking”
  PREMIUM
  Gent/Merelbeke

  Masseur Dominiek (41) is sinds zijn twintigste blind, maar maakt zijn dromen waar: “In deze job zie ik vooral de voordelen van mijn beperking”

  Massagesalons mogen vanaf maandag opnieuw open én dat stemt ook Dominiek Depreytere (41) tevreden. De ondernemer heeft al een salon aan de Leiekaai in Gent en opent binnenkort een tweede locatie in zijn thuishaven Merelbeke. Dat hij op zijn twintigste in amper zes maanden tijd quasi blind werd, remt hem niet in zijn plannen. “Ik hoop nog meer mensen met een visuele beperking in dienst te nemen.”
 2. Gent rondt kaap van 10.000 vaccinaties, maar de cijfers blijven slecht: “De Britse variant speelt ons parten”
  Gent

  Gent rondt kaap van 10.000 vaccina­ties, maar de cijfers blijven slecht: “De Britse variant speelt ons parten”

  De Gentse coronacijfers zijn niet goed. De steile stijging is gelukkig afgezwakt, maar aan een daling zijn we nog niet. Een eenduidige verklaring voor ons slecht rapport is er niet. Vrijdag wordt de kaap van 10.000 inentingen in Gent gerond, en kregen personeel en bewoners van alle rusthuizen een prik. “Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we de ‘gewone’ bevolking beginnen vaccineren in de derde of vierde week van maart.”
 1. Na een maand nog geen enkele boete uitgeschreven: wordt verbod op vrachtwagens rond schoolpoorten goed nageleefd?
  Gent

  Na een maand nog geen enkele boete uitgeschre­ven: wordt verbod op vrachtwa­gens rond schoolpoor­ten goed nageleefd?

  In Gent loopt sinds een goede maand een proefproject in schoolomgevingen. Bij het begin en einde van de schooldag zijn voertuigen boven de 3,5 ton niet langer welkom in de omgeving van de Savaanstraat en de Bagattenstraat. Een idee dat kritiek kreeg van de bouwsector, al blijkt uit cijfers dat de gevolgen van de maatregel best meevallen. Navraag bij de Gentse politie leert dat er intussentijd nog geen enkele boete is uitgeschreven.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo