Betoging van de kinderbegeleiders.
Volledig scherm
Betoging van de kinderbegeleiders. © svwg

90% van stadscrèches dicht voor massaal protest van kinderbegeleiders: “Minister Beke moet het beroep aantrekkelijker maken”

GENTStaking in de crèche: het komt niet vaak voor en de kinderbegeleiders komen ook al niet vaak op straat. “Het is vijf na twaalf”, klinkt het nu in de sector. “Negen kinderen per begeleider is veel te veel, de zorg schiet er bij in”. Onder een parasol van kleurrijke ballonnen protesteerden een kleine vierhonderd begeleiders onder de Stadshal. Zowat 90 procent van de stadscrèches bleef vrijdag gesloten, ook in de privé werd er gestaakt.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.