De actiegroep Ademruimte, waar tal van Gentse burgerbewegingen deel van uitmaken, richten een open brief aan de minister.
Volledig scherm
De actiegroep Ademruimte, waar tal van Gentse burgerbewegingen deel van uitmaken, richten een open brief aan de minister. © Cedric Matthys

90 kilometer per uur op snelwegen rond Gent? Actiegroepen sturen open brief naar minister Lydia Peeters

GentOp de Internationale Dag tegen het Lawaai roept het Gentse collectief Ademruimte op tot een snelheidsverlaging op de snelwegen in en rond de stad. Volgens Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) is er géén draagvlak, maar dat ontkennen de actievoerders. “In 1900 was er ook ‘geen draagvlak’ voor het vrouwenstemrecht.”

  1. De jeugd van tegenwoordig... doet de nachtshift! Leerlingen ‘proeven’ van het UZ Gent voor Nacht Van De Zorg: “Het komt toch goed hé?”
    GENT

    De jeugd van tegenwoor­dig... doet de nachtshift! Leerlingen ‘proeven’ van het UZ Gent voor Nacht Van De Zorg: “Het komt toch goed hé?”

    “Je moet het doen om te weten hoe het voelt”: 't is een zinnetje dat Zoë al vaker heeft gehoord. Haar moeder werkt in een rusthuis, de nachtshift. Een goede reden voor de leerlinge om zich in te schrijven voor een proefproject van het UZ Gent. Vier duo’s volgen er een hele nacht het reilen en zeilen van het ziekenhuis. Van het OK tot de materniteit, van de intensieve zorgen tot de technische dienst: dit is hun allereerste nachtshift.
    Gent