Onder meer Freinetschool De Wingerd krijgt huursubsidies van de Vlaamse regering.
Volledig scherm
Onder meer Freinetschool De Wingerd krijgt huursubsidies van de Vlaamse regering. © Wannes Nimmegeers

750.000 euro huursubsidies creëren extra plaatsen in middelbare scholen

De Vlaamse regering maakt 750.000 euro vrij voor zeven Gentse scholen. Dat heeft minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) bekendgemaakt. Via het systeem van huursubsidies kunnen gebouwen snel omgevormd worden tot scholen.

0 reacties

 1. Stabiliteitsproblemen aan Groot Vleeshuis blijven aanslepen: komt er een aanmeerverbod tijdens Gentse Feesten?
  PREMIUM
  Gent

  Stabili­teits­pro­ble­men aan Groot Vleeshuis blijven aanslepen: komt er een aanmeerver­bod tijdens Gentse Feesten?

  Er zal waarschijnlijk twee maanden lang niet aangemeerd kunnen worden ter hoogte van het Groot Vleeshuis aan de Groentenmarkt, en dus ook niet tijdens de Gentse Feesten. Stabiliteitsproblemen aan de dakkapellen zijn de boosdoeners. Ook bootjes die enkel passeren aan het voormalig gildehuis zullen hinder ondervinden. Zij dienen namelijk minstens acht meter afstand te houden. De maatregelen werden donderdag gecommuniceerd door De Vlaamse Waterweg, maar bij stad Gent reageert men dat er nog geen concrete beslissingen genomen werden.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.