Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

60 procent stadspersoneel werkt minstens 1 dag per week thuis: 400.000 euro naar telewerkkost

GENTZowat 4.000 van de zowat 6.900 ambtenaren die Stad Gent tewerkstelt, doet zijn werk minstens één dag per week thuis. De stad heeft nog maar één jaar een telewerkbeleid, maar er wordt gemikt op twee dagen per week. Die telewerkmaatregel kost de stad ongeveer 400.000 euro. 

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Primeur van eerste escape room van Brandweerzone Centrum is voor Student Kick-Off: “In 7 minuten proberen ontsnappen uit rokend studentenkot”
  Gent

  Primeur van eerste escape room van Brandweer­zo­ne Centrum is voor Student Kick-Off: “In 7 minuten proberen ontsnappen uit rokend studenten­kot”

  Op het Sint-Pietersplein in Gent werd woensdag naar aloude traditie het startschot van het nieuwe academiejaar gegeven tijdens de Student Kick-Off. Er werd gedanst op de muziek van Kabouter Plop en Camille, maar in het feestgedruis had Brandweerzone Centrum ook een plekje veroverd. Ze brachten zelfs een primeur mee: hun gloednieuwe escape room, waarbij ze spelenderwijs de kennis van studenten over brandveiligheid willen testen.