De politie haalde 55 feestvierders uit een maïsveld in Desteldonk.
Volledig scherm
De politie haalde 55 feestvierders uit een maïsveld in Desteldonk. © Wim Naert

55 feestvierders uit maïsveld gehaald in Desteldonk: allemaal boete van 250 euro. “Dit was gewoon een verjaardagsfeest met onze bubbel”

In de Gentse deelgemeente Desteldonk heeft de politie vanmorgen liefst 55 jongeren uit een gemaaid maïsveld gehaald. Daar was een illegale raveparty aan de gang. Alle aanwezigen krijgen een boete van 250 euro, de organisator mag zich aan een veelvoud daarvan verwachten, en moet zich verantwoorden voor de rechtbank. Eén jongere die probeerde te vluchten, is opgepakt. De feestvierders verdedigen zich: “Er was geen kassa, iedereen had eigen drank mee. Dit was gewoon een verjaardagsfeestje.”

 1. Hiervoor sluiten we de horeca en beperken we onze contacten: op bezoek in de corona-afdelingen van het UZ Gent
  Gent

  Hiervoor sluiten we de horeca en beperken we onze contacten: op bezoek in de corona-afdelingen van het UZ Gent

  COVID-19 neemt opnieuw de overhand. In het UZ Gent zijn alweer twee cohorte-afdelingen geopend, en liggen ook meer dan 10 coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg. Het is alle hens aan dek in het ziekenhuis. De dokters en verpleegkundigen vechten niet meer tegen een compleet onbekende vijand, zoals in maart, maar dat maakt het werk er niet makkelijker en zeker niet lichter op. Fotograaf Wannes Nimmegeers brengt de situatie in het UZ in beeld, en toont hoe zwaar het is, voor de patiënten, maar ook voor het personeel. Daarvoor doen we het. Daarvoor sluiten we de horeca en beperken we onze contacten.
 1. Uitbollen na de Ronde van Vlaanderen: Spaanse wielerploeg Movistar maakt toeristisch tochtje door Gent en koopt neuzekes
  Gent

  Uitbollen na de Ronde van Vlaanderen: Spaanse wieler­ploeg Movistar maakt toeris­tisch tochtje door Gent en koopt neuzekes

  De 104de editie van de Ronde van Vlaanderen zal velen nog lang bijblijven. Niet alleen omdat het een ongewone editie was, u weet wel waarom, maar ook omdat Vlaanderens Mooiste werd beklonken met een duel tussen Van Aert en van der Poel om duimen en vingers bij af te likken. Team Movistar, dat met Eduard Prades slechts als 68ste een renner over de meet zag rijden, verbleef tijdens de Ronde in Gent. Maandag maakten ze een toeristisch tochtje door de binnenstad.