Luk De Bruyker als Pierke Pierlala.
Volledig scherm
Luk De Bruyker als Pierke Pierlala. © Wannes Nimmegeers

5 x uit in Gent: van een platenbeurs tot een proeverij met Vlaamse wijnen

GentDe maatregelen worden weer aangescherpt, maar dat wil niet zeggen dat er niets meer mag en dat er niets meer te doen is. Om jullie toch een leuk en tegelijkertijd veilig weekend te bezorgen op 27 en 28 november, geven we 5 tips mee. Starten doen we met de Dag van de Natuur, eindigen met een platenbeurs in het ICC.

 1. De gezichten achter de besparingen aan de UGent: “De universiteit gaat prat op haar open debatcultuur, maar dit moesten we via de media horen”
  PREMIUM
  Gent

  De gezichten achter de besparin­gen aan de UGent: “De universi­teit gaat prat op haar open debatcul­tuur, maar dit moesten we via de media horen”

  Er waren al langer geruchten, en begin dit jaar werden die bevestigd: de Universiteit Gent gaat ingrijpend besparen. De kinderdagverblijven worden uitbesteed, restaurant Het Pand sluit de deuren en het inschrijvingsgeld voor doctoraatsstudenten verdubbelt. In februari komen er acties. We spraken met drie gezichten van de besparingen, over hoe ze vrezen voor hun job.
 2. Jonge vechtersbaas (20) breekt glas in gezicht van slachtoffer, om vervolgens te pronken op sociale media: “Amai, zijn hoofd lag volledig open”
  Gent

  Jonge vechters­baas (20) breekt glas in gezicht van slachtof­fer, om vervolgens te pronken op sociale media: “Amai, zijn hoofd lag volledig open”

  Eén jaar cel, dat hangt een jonge vechtersbaas boven het hoofd nadat hij tijdens het uitgaan een glas in het gezicht van een slachtoffer brak. Op de koop toe ging hij op sociale media pronken met zijn daad. De beklaagde kwam net zoals het slachtoffer afgezakt naar de rechtbank, waar de twee elkaar voor het eerst weer in de ogen keken. “Het litteken blijft mij achtervolgen. De mensen kijken raar op en spreken achter mijn rug", getuigde de jonge man.