Film Fest Gent 2020 koos als beeld een combinatie van de Duits-Oostenrijkse actrice Romy Schneider en de Duitse acteur August Diehl.
Volledig scherm
Film Fest Gent 2020 koos als beeld een combinatie van de Duits-Oostenrijkse actrice Romy Schneider en de Duitse acteur August Diehl. © RV

47ste Film Fest Gent 2020: nauwelijks kleiner dan anders, coronaproof en voor het eerst te beleven vanuit je luie zetel

Film Fest Gent heeft zich niet laten doen door corona, integendeel. Het Gentse filmfestival pakt uit met een bijna even uitgebreid programma als andere jaren én lanceert voor het eerst een digitaal platform. Net als veel andere organisaties is het filmfestival dus ook hybride: zowel live als online. Film Fest Gent vindt plaats van 13 tot 24 oktober in de verschillende Gentse bioscopen, de Miry concertzaal en de Vooruit.

 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 2. Nieuw parkeergebouw in Bloemekenswijk ingehuldigd: woensdag en donderdag gratis parkeren
  Gent

  Nieuw parkeerge­bouw in Bloemekens­wijk ingehul­digd: woensdag en donderdag gratis parkeren

  Het Getouw, het nieuwe parkeergebouw op het bedrijventerrein U-Connect in de Bloemekenswijk, is dinsdagmiddag ingehuldigd door Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit in Gent. Het gebouw telt 392 parkeerplaatsen. “Normaal gezien is dit niet mijn omgeving, maar op korte termijn heb ik nu toch al twee parkeergebouwen ingehuldigd", grapte Watteeuw. Buurtbewoners krijgen woensdag en donderdag de kans om het gebouw gratis uit te testen.