De klimaatmars vertrok deze keer aan de Kouter.
Volledig scherm
De klimaatmars vertrok deze keer aan de Kouter. © Yannick De Spiegeleir

450 klimaatbetogers trekken door Gentse straten: “In gesprek gaan met sceptici”

Op de Kouter verzamelden vrijdagnamiddag een 450-tal manifestanten voor een nieuwe klimaatbetoging. Een pak minder dan op vorige acties, maar de initiatiefnemers blijven overtuigd van het nut van de marsen. “Het blijft nodig om op straat te komen voor het klimaat”, zegt Yuni Mertens van Students for Climate.

3 reacties

 • Luc Crispyn

  2 jaar geleden
  450 activisten...wow, En dit op 265.000 inwoners (studenten niet meegerekend) Echt representatief voor de interesse aangaande het klimaatgebeuren.
 • David De Geyter

  2 jaar geleden
  Hier mogen precies geen reacties geplaatst worden!!!
 • David De Geyter

  2 jaar geleden
  Hier mogen precies geen reacties geplaatst worden!!!
 1. ASSISEN. Alexander Dean (29) schuldig aan viervoudige moord en foltering van fotograaf: “Hij had feiten ruim op voorhand aangekondigd via sociale media”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN. Alexander Dean (29) schuldig aan viervoudi­ge moord en foltering van fotograaf: “Hij had feiten ruim op voorhand aangekon­digd via sociale media”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Na een ganse dag pleidooien werd Dean woensdagavond schuldig bevonden aan viervoudige moord en foltering. Herlees alle gebeurtenissen nog eens in onze liveblog hieronder.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 1. Warmtepompenbouwer Daikin vergroot Vlaamse voetafdruk met nieuw innovatiecentrum en uitbreiding Oostendse site
  GENT

  Warmtepom­pen­bou­wer Daikin vergroot Vlaamse voetafdruk met nieuw innovatie­cen­trum en uitbrei­ding Oostendse site

  Koeling- en warmtepompenspecialist Daikin verankert zich stevig in de Gentse Tech Lane. De Japanse multinational bouwt daarom een splinternieuw innovatiecentrum in Zwijnaarde. Er komen jobs bij, in Gent én Oostende en het bedrijf slaat ook de brug met de UGent. Bij de eerste spadesteek kwam kersvers minister voor Economie Jo Brouns (CD&V) de honneurs waarnemen.