Op dit perceel aan de Baarledorpstraat komen 350 woningen.
Volledig scherm
Op dit perceel aan de Baarledorpstraat komen 350 woningen. © Foto Wannes Nimmegeers

"40% extra woningen is te veel"

DRONGENIn het gehucht Baarle is commotie ontstaan over de bouw van 350 nieuwe woningen, waaronder assistentie- en sociale woningen. "40% woningen erbij, dat overtreft de draagkracht van ons dorp", zegt het buurtcomité.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Dragons met keeper Marie Goethals de Mude naar play-offs indoorhockey: “Tonen dat onze plaats bij beste vier verdiend is”
  Hockey

  Dragons met keeper Marie Goethals de Mude naar play-offs indoorhoc­key: “Tonen dat onze plaats bij beste vier verdiend is”

  Dragons-doelvrouw Marie Goethals de Mude staat nog voor twee zeer mooie uitdagingen. Volgende week speelt ze met de Indoor Red Panthers het EK Indoor II in het Spaanse Ourense en een week later staat ze met Dragons in de play-offs. “Het is fantastisch én een tikkeltje verrassend om met Dragons voor de indoortitel te spelen”, zegt Goethals de Mude.