Vanaf januari moeten oude diesels ferm betalen om de stad nog in te mogen
Volledig scherm
Vanaf januari moeten oude diesels ferm betalen om de stad nog in te mogen © Wannes Nimmegeers

345 euro om jaar lang met oude diesel in Gent te mogen rijden

Begin volgend jaar wordt de zone binnen de stadsring van Gent een Lage Emissiezone. De voorwaarden om daar in te mogen, zijn nu bekend. Wie rijdt met een diesel van 9 tot 12 jaar oud, zal 345 euro moeten betalen om het jaar rond in Gent te mogen rijden. Voor een lichte bestelwagen is dat zelfs 825 euro. Diesels ouder dan 12 jaar, mogen maximum 8 dagpassen per jaar aanvragen, aan 35 euro per dag. Er zijn maatregelen voor ‘kwetsbare groepen’, en een maand ‘overgangsregeling’.

190 reacties

 • Yves Steenssens

  3 jaar geleden
  Almaci zou overal een lage emissiezone willen invoeren. Dit is astronomisch milieu debacle , wat het nu ook al is . Fijnstof ruil voor ultra fijnstof + alleman met nieuwe wagen - energiekosten nieuw of oude wagen E= 1/4 aankoopprijs of 4.844 L X 2 = 9.688 L brandstof voor 1 slachtoffer met geld zonder recyclage energiekosten - dan heeft deze nog geen meter gereden . E=M.c2 Dit noemen ze Groen - iedereen failliet samen met onze aardkluit .
 • Vincent Van Ryzeghem

  3 jaar geleden
  Het draait er hem gewoon weer om het geld uit onze zakken te halen . Ik kan mij geen nieuwe wagen permitteren . Mijn transporteur is van 2003 , hij heeft 270000km op de teller . Maar ik wil hem op de keuring wel eens meten met een euro5 , ik heb maar een roetuitstoot van 0,08 .Dat kan je geen grote vervuiler noemen toch . Een eerlijker systeem zou zijn als een voertuig individueel beoordeeld word volgens de werkelijke uitstoot op de keuring
 • Josselyne Hansens

  3 jaar geleden
  Overal dezelfde geldklopperij. Je krijgt premies om bv een electrische fiets te kopen of voor het openbaar vervoernet. Maar veel gehandicapten kunnen die faciliteiten niet gebruiken. En niet elke gehandicapte krijgt een verhoogde tegemoetkoming, dus ook geen vrijstelling/vermindering. Denkt men nu echt dat mensen zomaar een andere auto kunnen kopen. En wie is weer het slachtoffer? De gezinnen met de laagste inkomens , want zij kunnen zich meestal maar een ouder tweedehandsautootje permitteren.
 • Jan Sells

  3 jaar geleden
  is er nog iemand die er aan twijfelt dat het enkel om het geld te doen is?
 • Carine De Rycke

  3 jaar geleden
  Dan winkelen we maar ergens anders...... want ..... als je 345euro betaald geeft het niet dat je een vervuilende auto hebt...... het zijn enkel maatregels om de stadskas te spijzen, hopelijk dit keer ook direct voor de buitenlanders!!! Wel heel erg jammer voor de zelfstandigen die in 't stad hun boterham proberen te verdienen maar dat is de zorg niet voor GROEN Gent!!!!