De Student Kick Off staat in de steigers aan het Sint-Pietersplein
Volledig scherm
De Student Kick Off staat in de steigers aan het Sint-Pietersplein © Wannes Nimmegeers

30.000 studenten, 2 podiums: de Student Kick Off doet het Sint-Pietersplein uit zijn voegen barsten

GENTOp woensdag 29 september zet de Student Kick Off,  het jaarlijkse festival dat het studentenjaar aftrapt, de boel weer op stelten. Na een coronapauze verwacht iedereen een stevig feestje, met hier en daar een alcoholdispenser weliswaar.

  1. INTERVIEW. Pieter Vanderheyden (53), toekomstig burgemeester van de rijkste gemeente van Vlaanderen: “Echte problemen kennen we hier niet, het zijn meer luxeproblemen”
    PREMIUM
    Sint-Martens-Latem

    INTERVIEW. Pieter Vanderhey­den (53), toekomstig burgemees­ter van de rijkste gemeente van Vlaanderen: “Echte problemen kennen we hier niet, het zijn meer luxeproble­men”

    Eén keer per jaar draait hij als DJ Pieter plaatjes op de kermis, maar als politicus zet hij zich al 21 jaar in voor het welzijn van zijn dorpsgenoten. En net als zijn twee voorgangers komt hij uit de Vlerick Business School. Pieter Vanderheyden (53) wordt straks burgemeester van Sint-Martens-Latem, de gemeente met het hoogste gemiddelde inkomen van het land. “Je hoort vaak zeggen dat politici te veel betaald worden, maar ik kan u verzekeren dat ik financieel serieus moet inleveren. Ik doe dit uit liefde voor mijn dorp, niet voor het geld.”