Het slachtoffer (rechts) en haar vriendin, die het verhaal doet
Volledig scherm
PREMIUM
Het slachtoffer (rechts) en haar vriendin, die het verhaal doet © Wim Naert

26-jarige vrouw gedrogeerd in café en nadien verkracht in park: “Ik kan de vriendinnen die lastig gevallen zijn in Gent niet meer op één hand tellen”

Gent“Het lijkt alsof er sinds corona geen grenzen meer bestaan.  Ik heb al meisjes gesproken die een mes in hun handtas steken om zich te kunnen verdedigen.” Aan het woord: een jongedame die de wantoestanden in Gent wil aanklagen. Niet zomaar: haar eigen vriendin werd vorige week gedrogeerd in een café aan de Oude Beestenmarkt, en daarna brutaal verkracht in het Coyendanspark. De jonge dame vertelt - anoniem - wat ze meemaakten, en wil dat het stopt. 

 1. Alle remmen los na corona: onze reporter draait een nachtshift mee in een danscafé. “We hebben plakkaten boven de toiletten moeten hangen zodat er niemand meer kan overkijken”
  PREMIUM

  Alle remmen los na corona: onze reporter draait een nachtshift mee in een danscafé. “We hebben plakkaten boven de toiletten moeten hangen zodat er niemand meer kan overkijken”

  Sans gène, vanachter een hand op je bil. Veel geflikflooi. Nog meer shotjes. En stoere mannen met vuurstokjes in hun mond. Onze reporter Esther De Leebeeck draaide afgelopen weekend een nachtshift mee achter de toog. Sinds corona is het alle remmen los, getuigt ook het personeel. “De onbeschoftheid kent geen grenzen meer”
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.