Zaakvoerder Filippe Geenens en maître Roger De Cock voor 'Le Grand Bleu', het Gault Millau-genoteerde kreeftenrestaurant op de Snepkaai in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Zaakvoerder Filippe Geenens en maître Roger De Cock voor 'Le Grand Bleu', het Gault Millau-genoteerde kreeftenrestaurant op de Snepkaai in Gent. © Wannes Nimmegeers

25 jaar serveerden ze de beste kreeft, maar nu houden uitbaters Le Grand Bleu ermee op: “Ooit letterlijk op handen gedragen door klanten”

GENT/DESTELBERGENWie nog snel een kreeftje wou eten in ‘Le Grand Bleu’ op de Snepkaai, is eraan voor de moeite. Eigenaar Filippe Geenens heeft namelijk beslist de zaak over te laten nu zijn maître Roger met welverdiend pensioen vertrekt. Samen blikken ze terug op een kwarteeuw schaaldieren en enkele opmerkelijke anekdotes. “Ik heb er veel vrienden aan overgehouden. Eén keer vroeg iemand me om thuis iets te komen drinken. Daar ben ik nog een aantal keer mee op vakantie geweest.”