Op 9 juni 1996 botste er een heteluchtballon tegen de Sint-Jacobskerk in Gent. De drie inzittenden kwamen met de schrik vrij, maar de schade aan de toren was aanzienlijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 9 juni 1996 botste er een heteluchtballon tegen de Sint-Jacobskerk in Gent. De drie inzittenden kwamen met de schrik vrij, maar de schade aan de toren was aanzienlijk. © HLN archief

25 jaar geleden crashte luchtballon tegen de Sint-Jacobskerk: “Nog altijd de vreemdste oproep die ik ooit binnen kreeg”

GentWie er toen bij was, weet het vandaag nog altijd. Op zondagavond 9 juni 1996 botste een heteluchtballon tegen de kerktoren van Sint-Jacobs, en bleef daar hangen. De ballonvaarder en zijn twee passagiers werden op spectaculaire wijze gered door de brandweer, het ballonzeil werd een dag later naar beneden gehaald. “Toen die oproep binnenkwam, dacht ik eerst dat het een grap was", herinnert brandweerman Yves Pieters zich. Hij was toen nog maar een paar maanden in dienst.

  1. Depoitre (AA Gent) reageert op kritiek: “Hoe kan ik mijn niveau halen als ik telkens maar vijf of tien minuten krijg?”
    voetbal jupiler pro league

    Depoitre (AA Gent) reageert op kritiek: “Hoe kan ik mijn niveau halen als ik telkens maar vijf of tien minuten krijg?”

    Na de nederlaag op Cercle, kreeg AA Gent leider Racing Genk op bezoek. Na een veel betere prestatie dan afgelopen week, stond er toch opnieuw een 2-3-nederlaag op het bord. De goal van de hoop viel in het slot toen invaller Laurent Depoitre met de aansluitingstreffer het vuur nog wat kon aanwakkeren. Hij reageerde met de voeten én met woorden op de kritiek komende van Hein Vanhaezebrouck en algemeen manager Michel Louwagie.