Illustratiebeeld : Noordstraat Gent.
Volledig scherm
Illustratiebeeld : Noordstraat Gent. © Google Street View

24-jarige fietser meldt zich na ongeval met vluchtmisdrijf in Gent: “Niet gemerkt dat ik andere fietser had geraakt”

Een 24-jarige man uit Gent heeft zich afgelopen zaterdagnacht gemeld bij de politie na het ongeval tussen twee fietsers in Gent, waarbij een vrouw uit Brugge zwaargewond raakte. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De man herkende zich in de beschrijving in een opsporingsbericht maar zou niet gemerkt hebben dat hij een andere fietser had geraakt.

39 reacties

 • Jan Delafontaine

  3 jaar geleden
  Is dat nu echt nodig met koptelefoon op de fiets? Je ziet soms zelfs de raarste dingen van fietsers : met koptelefoon, zonder handen en dan nog op het gsmke tokkelen, die vragen echt om een ongeval.
 • Piet Dooremont

  3 jaar geleden
  Ik geloof de man. Het kleinste tikje is voldoende om iemand op een tweewieler zeker als die persoon niet een perfect evenwichtsgevoel heeft en niet heel sterk is te laten vallen. De oortjes moeten verboden worden want wie ootjes op heeft, is bovendien geneigd zijn smartphone te manipuleren op de fiets.Hhet grootste probleem is de controle. Fietser worden nauwelijks beboet als lappen ze se verkeersregels aan de lopende band aan hun been
 • francois de keyser

  3 jaar geleden
  Fietsen met een snelheid boven de 30 km/u in de binnenstad, met één hand aan het stuur en 'spelen' met de smart phone met het andere hand. Elke dag te zien. Soms denk ik aan slaapwandelen per fiets want trekken zich niets aan van het verkeer rond zich. Ben verbaasd dat er niet méér ongelukken gebeuren.
 • Paul Philippaerts

  3 jaar geleden
  Met een koptelefoon in het verkeer, dat is gewoon onverantwoord. Er is al een zwaar risico bvb met electrischie auto's omdat je die niet hoort aankomen. Maar iemand die muziek beluistert die is maar half aanwezig. Moet dringend verboden worden. Maar het kan goed zijn dat die dame zich verschrokken heeft omdat er plots een fietser naast haar opduikt, misschien nogal close en een manoeuvre heeft uitgevoerd en daarbij gevallen. Dan kan mijnheer koptelefoon niets gemerkt hebben.
 • wesley netnem

  3 jaar geleden
  Een verplichte Fietshelm zou heel wat Leed voorkomen , net als Gordels in auto's en andere voertuigen doen ?! Ik begrijp ook niet waarom dit niet Verplicht wordt terwijl je een dikke boete krijgt voor het Niet dragen van de Gordel en er in alle auto's ook Air bags zitten !? Dit is nog maar eens een bewijs dat het Niet om Veiligheid gaat in het verkeer maar Opbrengen voor de Staat !
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Kleermaker Chris sluit de deuren van 70-jaar oude kostuumwinkel: “Sommige klanten zijn vrienden geworden”
  Gent

  Kleermaker Chris sluit de deuren van 70-jaar oude kostuumwin­kel: “Sommige klanten zijn vrienden geworden”

  Gent verliest opnieuw een icoon. Eind oktober gaan de deuren van de 70 jaar oude kostuumwinkel Azaert in de Brabantdam toe. Kleermaker Chris Everaert (62) heeft er meer dan veertig jaar kostuums op maat verkocht en verhuurd. Tot op vandaag doet hij zijn job met hopen liefde, maar hij wil meer tijd doorbrengen met zijn kleinkinderen. Dus houdt hij een grote uitverkoop: alle huurkostuums staan te koop voor amper 100 euro.