Het artikel in de krant van 5 december vorig jaar.
Volledig scherm
Het artikel in de krant van 5 december vorig jaar. © RV

20 kilo coke besteld en toch vrij

GENTTwee jeugdvrienden, onder wie de voormalige uitbater van de Culture Club in Gent, zijn vrijgesproken voor een resem mislukte drugsdeals. Zo betaalden ze maar liefst 200.000 euro voor 20 kilogram coke, maar in plaats daarvan leverde de 'dealer' snelbouwstenen. Net omdat ze opgelicht zijn, sprak de Gentse strafrechter hen vrij.

 1. 150 leraars van BuSO Sint-Gregorius leggen werk neer: “Waarom schuiven ze onze directeur aan de kant?”

  150 leraars van BuSO Sint-Gregorius leggen werk neer: “Waarom schuiven ze onze directeur aan de kant?”

  De zowat 350 leerlingen van BuSO-school Sint-Gregorius in Gentbrugge krijgen vandaag aangepaste activiteiten in plaats van les door een protest van de leerkrachten. Aanleiding is het nieuws dat hun algemeen directeur plots vervangen wordt. “Normaal neemt de vicedirecteur over bij een tijdelijke afwezigheid, maar nu werd dezelfde dag al een vervanger aangenomen door de koepel.”
  Gentbrugge
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  1

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 1. MIJN STAD. Isolde Van Nieuwenhuyze (44) van De Frietketel: “Ik voel me geen veertiger tussen al dat jong volk”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Isolde Van Nieuwenhuy­ze (44) van De Frietketel: “Ik voel me geen veertiger tussen al dat jong volk”

  “Burgers en snacks kan ik uitbesteden, maar ik zal zélf altijd achter het frietvet staan”, dat perfectionisme een mes is dat langs twee kanten snijdt, weet Isolde Van Nieuwenhuyze (44) als geen ander. “Een slechte recensie? Daar lig ik ‘s nachts van wakker.” Sinds 2018 staat ze aan het roer van de Frietketel, Gents meest geprezen frituur. Een gesprek over de treurwilgen aan de Lievekaai, de liefde voor haar klanten en frieten bakken in een oud herenhuis.
  Gent
 2. ‘Ridder op het witte paard’ krijgt vier jaar cel voor extreem partnergeweld: “Zijn vriendin was gewoon onherkenbaar”
  PREMIUM

  ‘Ridder op het witte paard’ krijgt vier jaar cel voor extreem partnerge­weld: “Zijn vriendin was gewoon onherken­baar”

  K.B., een 24-jarige jongeman uit Gent, is donderdag veroordeeld tot een celstraf van vier jaar wegens feiten van extreem partnergeweld. Hij mishandelde zijn partner zodanig dat ze in het ziekenhuis belandde en vier maanden werkonbekwaam was. Het slachtoffer hoorde ook hoe de man de feiten minimaliseerde. “Jammer dat het gebeurd is, want nu zit ik in de problemen.” Haar advocaat beschreef wat de partner allemaal te verduren kreeg van haar ‘witte prins’.
  Gent
 3. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.