Protestactie tegen de LEZ en het circulatieplan onder de Stadshal
Volledig scherm
Protestactie tegen de LEZ en het circulatieplan onder de Stadshal © VDS

2.200 mensen kondigen komst aan op sociale media, maar uiteindelijk dagen slechts 50 misnoegde chauffeurs op voor maandelijks protest tegen de LEZ

GentOnder de Stadshal heeft zaterdag een kleine 50 mensen geprotesteerd tegen de LEZ en het circulatieplan. De actievoerders zijn van plan dit voortaan elke eerste zaterdag van de maand te doen. Veel animo was er nochtans niet. Er werden stickers verdeeld en de meeste actievoerders droegen een strop om de hals.

  1. Traiteurs en cateraars smeken om personeel (en niet alleen voor de kerstperiode): “Op kerstavond doen we dicht, enkel het kinderziekenhuis laten we niet vallen”
    PREMIUM
    GENT

    Traiteurs en cateraars smeken om personeel (en niet alleen voor de kerstperio­de): “Op kerstavond doen we dicht, enkel het kinderzie­ken­huis laten we niet vallen”

    Personeelstekort in de horeca, sinds de heropening zoekt elk zowat elk café en restaurant naar mensen. Ook de traiteurs botsen op het probleem. Dat vraagt wat denkwerk, want de kerstdagen komen eraan. Sluiten of doorbijten? “Op sommige dagen krijgen we 10, 15 verzoeken”, verzucht Christ Schepens van eventcatering De Feestarchitect in Destelbergen. Tussen kerst en nieuw is hij dan ook dicht.