De actiegroepen vragen duidelijkheid over de plannen. "Als we een exacte lijst vragen van alle haltes die zullen afgeschaft worden, dan krijgen we te horen dat er enkel ‘een kladversie’ bestaat", klinkt het.
Volledig scherm
PREMIUM
De actiegroepen vragen duidelijkheid over de plannen. "Als we een exacte lijst vragen van alle haltes die zullen afgeschaft worden, dan krijgen we te horen dat er enkel ‘een kladversie’ bestaat", klinkt het. © Cedric Matthys

159 bushaltes in Gent dreigen te verdwijnen: “Maar exacte lijst krijgen we niet”

In Gent gaan volgend jaar 159 bushaltes op de schop. Wanneer het nieuwe plan exact ingaat, is nog niet geweten. Maar Mich Walschaerts, bekend van Kommil Foo, sloot maandag in Oostakker alvast symbolisch de eerste bushalte. “De Gentenaar moet beseffen wat er op hem afkomt", klonk het. 

  1. REEKS. Wonen op het water. “Er zijn constant mensen die zwaaien of stoppen om een babbeltje te slaan”
    PREMIUM
    Gent

    REEKS. Wonen op het water. “Er zijn constant mensen die zwaaien of stoppen om een babbeltje te slaan”

    Wonen op het water, het is populair tegenwoordig. Momenteel staan meer dan dertig kandidaten op de wachtlijst voor een ligplaats in Gent. Wie zijn de gelukkigen die al een plekje konden bemachtigen? Een week lang gaan we bij hen op bezoek. Ze tonen ons hun drijvend huis en vertellen hun verhaal. Vandaag: Nick Truyman (33), trotse eigenaar van een prachtig gerenoveerde boot met zorgvuldig uitgezocht meubilair.