De verboden klimaatactie onder de Stadshal
Volledig scherm
De verboden klimaatactie onder de Stadshal © Wannes Nimmegeers

150 klimaatbetogers, rustige voetbalfans en veel politie: geen incidenten in Gent donderdag

Ondanks het verbod dat burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) uitsprak voor een ‘klimaatmars’, verzamelden donderdagmiddag toch een 150-tal klimaatbetogers onder de Stadshal. Zij bleven ter plaatse en dropen na een uurtje alweer af. Ook de Duitse voetbalsupporters hielden het opvallend rustig. En dus waren er veel flikken op de been die niks moesten doen. Er werd geen enkel incident gemeld.

0 reacties

  1. Gentenaar Saymour (34) schrijft verleden van zich af:  “Vaak vertel ik over ‘mijn vriend met zijn psychose’, maar eigenlijk ben ik dat”
    PREMIUM
    Gent

    Gentenaar Saymour (34) schrijft verleden van zich af: “Vaak vertel ik over ‘mijn vriend met zijn psychose’, maar eigenlijk ben ik dat”

    Iedereen draagt zijn eigen verhaal met zich mee, maar dat van Gentenaar Saymour Lincoln (34) is toch wel erg bijzonder. Nog geen tien jaar geleden werd de sociaal werker poedelnaakt in de boeien geslagen door de politie tijdens een van zijn vele psychoses. “De beelden staan nog steeds overal op het internet. Maar ik herken me niet meer in die man.”