Archiefbeeld: De druktebarometer houdt niet enkel rekening met de geschatte cijfers. Ook de politie-inspecteurs en stewards -de ogen en oren op het terrein- geven ook aan hoe zij die cijfers aanvoelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: De druktebarometer houdt niet enkel rekening met de geschatte cijfers. Ook de politie-inspecteurs en stewards -de ogen en oren op het terrein- geven ook aan hoe zij die cijfers aanvoelen. © Wannes Nimmegeers

14.500 personen in stadscentrum, maar druktebarometer slaat niet op rood: hoe kan dat?

GentMet 14.500 personen op het piekmoment beleefde Gent zaterdag de drukste shopdag sinds de tweede coronagolf. De Stad Gent riep op om de bekendste winkelstraten te mijden, maar noch de Veldstraat, noch de Langemunt werden effectief afgesloten. Hoewel de druktebarometer flirtte met de grens tussen oranje en rood, sloeg de teller niet over. Hoe komt dat? 

 1. Stad Gent denkt half miljoen euro minder uit te geven aan water, gas en elektriciteit door coronacrisis
  Gent

  Stad Gent denkt half miljoen euro minder uit te geven aan water, gas en elektrici­teit door coronacri­sis

  De Stad Gent verwacht voor volledig 2020 tot een half miljoen euro minder te moeten betalen voor gas en elektriciteit. Dat blijkt uit cijfers die gemeenteraadslid Stephanie D’Hose (Open Vld) heeft opgevraagd bij waarnemend schepen Rudy Coddens (sp.a). Pas deze en volgende maand worden in alle gebouwen de tellers opgenomen, dus een finaal antwoord kon Coddens nog niet bezorgen. Wel gaf hij toelichting bij de ramingen.
 2. Sulayman Marreh (AA Gent) krijgt kansen onder coach Vanhaezebrouck: “Ik hoopte er allang op”
  VOETBAL 1A

  Sulayman Marreh (AA Gent) krijgt kansen onder coach Vanhaeze­brou­ck: “Ik hoopte er allang op”

  Na de revival in de eerste weken onder Hein Vanhaezebrouck zit AA Gent stilaan opnieuw in het slop. Ook tegen Antwerp bleef het zonder punten achter. Voor Sulayman Marreh (25) was de terugkeer van Hein alvast een godsgeschenk. Na maanden zonder minuten op zijn beste positie - hij moest eens depanneren in de defensie - stond hij zowel tegen Beerschot als Antwerp in de basis. De Ghanees kan zich eindelijk opnieuw voetballer noemen.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis