Archiefbeeld: om het puin af te kunnen voeren via het water, moet er eerst gebaggerd worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: om het puin af te kunnen voeren via het water, moet er eerst gebaggerd worden. © Wannes Nimmegeers

125.000 ton puin van afbraak Belgacomtoren wordt per boot afgevoerd: “We willen minder vrachtwagens door schoolomgeving sturen”

Gent15.000 vrachtwagens uit het stadscentrum weren. Dat is het plan van mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen). Bij de afbraak van de Belgacomtoren in hartje Gent moet het meeste puin via het water weggebracht worden. En dat mag wat kosten. 

  1. Vader dient klacht in nadat politie cannabis aantreft bij minderjarige zoons en op openbare weg in onderbroek kijkt ter controle: “Ik eis excuses van die agent”
    PREMIUM
    Gent

    Vader dient klacht in nadat politie cannabis aantreft bij minderjari­ge zoons en op openbare weg in onderbroek kijkt ter controle: “Ik eis excuses van die agent”

    Een Gentse vader heeft klacht ingediend nadat zijn twee minderjarige kinderen tijdens de examenperiode in december op straat onderworpen werden aan een fouillering. Dat gebeurde aan het bushokje ter hoogte van de Carrefour in Oostakker. Eén van hen (16) bleek een gebruikershoeveelheid cannabis op zak te hebben, maar ook de zoon van 14 werd ter controle in zijn onderbroek gekeken. Komende maandag zal het incident besproken worden op de gemeenteraadscommissie.