Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © iStock

12 maanden cel met uitstel voor vader die dochter muilkorfde, opsloot en sloeg: “Hij wilde haar beschermen. Achteraf gezien op de foute manier”

GentEen vader is veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel omdat hij zijn dochter jarenlang sloeg, opsloot en zelfs muilkorfde. Toen het meisje een relatie had met iemand die illegaal in het land verbleef, nam het geweld zelfs nog toe. In december 2019 kon het 24-jarige slachtoffer via het dak van haar woning vluchten naar de buren, die de politie verwittigden. De moeder verkreeg van de Gentse rechtbank de gunst van de opschorting.

 1. Einde in zicht: werken aan Decathlon tegen 26 maart afgerond
  Gent

  Einde in zicht: werken aan Decathlon tegen 26 maart afgerond

  Driewerf hoera! Tenzij het opnieuw begint te vriezen dat het kraakt, of regen met bakken uit de lucht valt, moeten de werken aan de Vliegtuiglaan in Gent tegen 26 maart afgerond zijn. Dat laat drinkwaterbedrijf Farys weten op zijn website. Normaal gezien zouden de grootschalige werken aan de gewestweg, die in 2019 zijn gestart, al een jaar achter de rug zijn. Onduidelijke plannen strooiden echter roet in het eten, wat bijzonder slecht uitkwam. Enkele weken geleden werd ook gestart met de werken aan Euro-Silo op de Kennedylaan, waardoor het stevig filerijden is in de buurt.
 1. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras

 2. Verkeersagent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten
  Play

  Verkeers­agent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten