Vincent Welvaert in de nieuwe polyvalente zaal van Muziekcentrum Goedleven in Oostakker.
Volledig scherm
Vincent Welvaert in de nieuwe polyvalente zaal van Muziekcentrum Goedleven in Oostakker. © WVO

10 jaar Muziekcentrum Goedleven in Oostakker: nieuwe zaal als kers op de taart

Muziekcentrum Goedleven in Oostakker viert zijn tiende verjaardag. De ruimte van de voormalige petanqueclub in hetzelfde pand bouwde initiatiefnemer Vincent Welvaert (51) om tot een zaal voor zowel concerten, theater- en dansvoorstellingen als privéfeesten en culturele bedrijfsevents. “Uniek aan onze werking is de kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines die hier hun ding doen.”

  1. Niet zeker dat BPost aan de Zuid zal blijven. “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van de ruimte die voor hen voorzien is in het nieuwe Stadskantoor”
    Gent

    Niet zeker dat BPost aan de Zuid zal blijven. “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van de ruimte die voor hen voorzien is in het nieuwe Stadskan­toor”

    De kans bestaat dat BPost verdwijnt aan de Zuid, nochtans een belangrijk knooppunt in Gent. Dat meldt Veli Yüksel, en wordt bevestigd door de burgemeester. Nochtans is er in het nieuw te bouwen Stadskantoor in de oude bibliotheek specifiek plaats voorzien voor BPost. “Maar bij een rondgang begin oktober vertelden ze plots dat ze die ruimte niet zouden gebruiken, wegens te klein. We kregen daar nog geen formele bevestiging van”, aldus Mathias De Clercq.