1. Nieuw parkeergebouw in Bloemekenswijk ingehuldigd: woensdag en donderdag gratis parkeren
  Gent

  Nieuw parkeerge­bouw in Bloemekens­wijk ingehul­digd: woensdag en donderdag gratis parkeren

  Het Getouw, het nieuwe parkeergebouw op het bedrijventerrein U-Connect in de Bloemekenswijk, is dinsdagmiddag ingehuldigd door Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit in Gent. Het gebouw telt 392 parkeerplaatsen. “Normaal gezien is dit niet mijn omgeving, maar op korte termijn heb ik nu toch al twee parkeergebouwen ingehuldigd", grapte Watteeuw. Buurtbewoners krijgen woensdag en donderdag de kans om het gebouw gratis uit te testen.
 2. Rani (43) opent bruschetta bar in centrum Gent: “Mijn dochter heeft me de nodige duw gegeven om de sprong te wagen”
  Gent

  Rani (43) opent bruschetta bar in centrum Gent: “Mijn dochter heeft me de nodige duw gegeven om de sprong te wagen”

  Gent heeft enkele hele goede Italiaanse restaurants waar je bruschetta’s kan eten, maar geen enkele plek focust enkel daarop. Rani T’Kindt (43) is de eerste die het doet. In haar nieuwe bar – Mrs June, vernoemd naar haar dochter – serveert ze verschillende soorten bruschetta. Van een broodje met mango en mozzarella tot toast met paté, confituur en peperkoek.
 3. ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAA GENT. Wasvrouw Nancy vervult met glans haar rol: “Mijn ouders wilden nochtans een Club Brugge-fan van mij maken”
  PREMIUM
  Gent

  ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAA GENT. Wasvrouw Nancy vervult met glans haar rol: “Mijn ouders wilden nochtans een Club Brug­ge-fan van mij maken”

  Nu het nieuwe voetbalseizoen zich aandient, zet onze krant zes medewerkers in de verf die achter de schermen van AA Gent werken. In het moderne voetbal is het een komen en gaan van spelers en trainers, maar het zijn deze mensen die, vrijwillig of betaald, samen met de supporters het hart vormen van de club. Als de Buffalo’s dit jaar potten breken in de Jupiler Pro League, is dat mee dankzij hen. Vandaag vertelt wasvrouw Nancy Volckaert hoe ze ook een beetje mama is voor de spelers die ver van huis zijn.
 1. Plus-, pleeg-, of gewoon ‘mijn’ gezin! UGent doet groot onderzoek naar de familie van vandaag: “Wat is dat eigenlijk, een gezin? Dat is helemaal veranderd”
  GENT

  Plus-, pleeg-, of gewoon ‘mijn’ gezin! UGent doet groot onderzoek naar de familie van vandaag: “Wat is dat eigenlijk, een gezin? Dat is helemaal veranderd”

  Gescheiden, getrouwd, hertrouwd, met stief-, plus-, klein-, pleeg- of ‘eigen’ kinderen. Single, cohousend of nog bij de ouders: het gezin van vandaag ziet er niet meer uit als twintig of vijftig jaar geleden. De UGent en KUL doen daarom een groot familie-onderzoek en ze zoeken véél, diverse gezinnen om hun vragen te beantwoorden.
 1. Gentse bootjes stellen Gentse Feesten-programma voor: “Dagelijks een kaas- en wijnboottocht, maar ook theater langs het water”
  Gent

  Gentse bootjes stellen Gentse Fees­ten-programma voor: “Dagelijks een kaas- en wijnboot­tocht, maar ook theater langs het water”

  Gent-Watertoerist en Rederij De Gentenaer zijn helemaal klaar voor de Gentse Feesten. Naar jaarlijkse gewoonte knutselde Henk Hellemans en zijn team een indrukwekkend programma in elkaar. Tien dagen lang zullen zij vanaf ‘s ochtends het beste van zichzelf geven. De programmatie werd maandag voorgesteld op één van de boten. Naast enthousiasme was er echter ook een kritische noot te bemerken. “Jammer dat wij op de Graslei de enige zijn die overdag moeite doen om iets te creëren.”
 1. Belgisch tafelvoetbalteam voor G-sporters haalt vijfde gouden medaille op het WK: “Onze vierde man had maar enkele weken om te trainen”
  PREMIUM
  GENT/OOSTAKKER

  Belgisch tafelvoet­bal­team voor G-spor­ters haalt vijfde gouden medaille op het WK: “Onze vierde man had maar enkele weken om te trainen”

  Onbekend is onbemind: ons Belgisch tafelvoetbalteam voor G-sporters heeft voor de vijfde keer op rij de gouden medaille gehaald op het WK in Nantes. Nog opvallender: Gentenaar Luc Meert (57) had slechts een kleine maand tijd om zich voor te bereiden. “Het zou wel fijn zijn om wat erkenning te krijgen, na 5 medailles, ja”.
 2. VAKANTIETIPS VOOR DE THUISBLIJVERS. Wakeboarden (ook voor ‘dummies’) in Destelbergen: “Dit leer je snel en het is echt leuk om te doen... eens je rechtstaat op dat bord”
  PREMIUM
  Gent / Destelbergen

  VAKANTIE­TIPS VOOR DE THUISBLIJ­VERS. Wakeboar­den (ook voor ‘dummies’) in Destelber­gen: “Dit leer je snel en het is echt leuk om te doen... eens je rechtstaat op dat bord”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ‘s ochtends wakker loeien? Geen nood. Ook in Vlaanderen kun je heerlijk met vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: wakeboarden aan een kabel op het Damslootmeer naast de E17 in Destelbergen, bij Wakepark Gent.
 3. ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAA GENT. Dikran (55) houdt de heilige grasmat van de Buffalo’s in topconditie: “Zelfs kunstgras moet je onderhouden”
  PREMIUM

  ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAA GENT. Dikran (55) houdt de heilige grasmat van de Buffalo’s in topcondi­tie: “Zelfs kunstgras moet je onderhou­den”

  Nu het nieuwe voetbalseizoen zich aandient, zet onze krant vijf medewerkers in de verf die achter de schermen van AA Gent werken. In het moderne voetbal is het een komen en gaan van spelers en trainers, maar het zijn deze mensen die, vrijwillig of betaald, samen met de supporters het hart vormen van de club. Als de Buffalo’s dit jaar potten breken in de Jupiler Pro League, is dat mee dankzij hen. Vandaag: Dikran Garabet, de man die er voor zorgt dat de velden er piekfijn bij liggen.

Uit-tips Gent

 1. Baudelopark officieel heropend: “Welkom aan de nieuwe Gentse Rivièra”
  Gent

  Baudelo­park officieel heropend: “Welkom aan de nieuwe Gentse Rivièra”

  Het Baudelopark is eindelijk weer open, na twee jaar werken. Het is niet alleen groter dan ervoor, het is ook veel gezelliger. Geen drassig pad meer in het midden, maar subtielere paden, meer groen en een prachtige kade aan het water. Schepen Astrid De Bruycker sprak van een ‘nieuwe Gentse Rivièra’ bij de inhuldiging op zondag. “Het is nog niet volledig klaar, na de Gentse Feesten werken we het verder af.”
 1. Ook Nathan D’Hulst kan Noah Merre niet stoppen op Gantoise
  tennis

  Ook Nathan D’Hulst kan Noah Merre niet stoppen op Gantoise

  Met maar liefst 415 inschrijvingen voor het toernooi van Gantoise was Frank De Moerloose natuurlijk een tevreden wedstrijdleider. Het viersterrentoernooi mocht ook op een sterke bezetting rekenen en het werd een finale tussen twee spelers van Gantoise. Nathan D’Hulst kon in die finale tegen Noah Merre in de eerste set nog enigszins gelijke tred houden (7-5), maar in de tweede set zette Merre zijn bloedvorm in de verf (6-1).