Vlaams minister Zuhal Demir werd het slachtoffer van dreigmails.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister Zuhal Demir werd het slachtoffer van dreigmails. © Photo News

Zware werkstraf voor Genkenaar die in mail naar minister Zuhal Demir dreigt haar “te zullen verkrachten”

Genk/TongerenDe 24-jarige Genkenaar die op 16 november vorig jaar een schokkende mail had gestuurd naar Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA), waarin hij onder meer dreigde haar te zullen verkrachten, is daarvoor veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur. “Hallucinant hoe deze man een vrouw het zwijgen wilde opleggen”, klonk het in een eerste reactie.

  1. Doodsbedreigingen aan Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) krijgen staartje in rechtbank: “Hij dreigde ook met verkrachting als ik niet zou zwijgen”
    PREMIUM
    Genk

    Doodsbe­drei­gin­gen aan Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) krijgen staartje in rechtbank: “Hij dreigde ook met verkrach­ting als ik niet zou zwijgen”

    Een 24-jarige Genkenaar riskeert een celstraf van 8 maanden of een werkstraf van 80 uur nadat hij Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (NV-A) op 16 november een “zeer vuile” mail met doodsbedreigingen stuurde. Verkoper T. ( 24) gaf toe dat hij een “domme fout” gemaakt heeft en bood zijn excuses aan. Al durfde hij de minister zelf, die persoonlijk aanwezig was op de rechtbank, op geen enkel moment in de ogen kijken. “Niet alleen als minister, maar ook als burger wil ik een duidelijk signaal gegeven dat dit absoluut niet door de beugel kan”, benadrukt Demir.