Het ZOL in Genk.
Volledig scherm
Het ZOL in Genk. © vtmnieuws

ZOL laat enkel nog noodzakelijke begeleiding toe op spoed

GenkHet Ziekenhuis Oost-Limburg verbiedt tijdelijk begeleiders op de spoedafdeling. Enkel patiënten waarbij begeleiding noodzakelijk is en kinderen onder de 18 jaar mogen zich laten vergezellen door één iemand anders.

 1. Debuterende Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies): “Het is mijn droom om van mijn hobby later mijn beroep te maken, daar ga ik voor”

  Debuteren­de Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies): “Het is mijn droom om van mijn hobby later mijn beroep te maken, daar ga ik voor”

  Het kan allemaal snel gaan in het voetbal. Amper één dag na haar aansluiting, maakte Fleur Pauwels vorig weekend haar competitiedebuut bij KRC Genk Ladies in de Super League. De 17-jarige middenveldspeelster kwam over van Dessel, waar ze met de jongens meespeelde in de interprovinciale reeksen. “Ik wil hard werken en bij Genk Ladies zo snel mogelijk een basisplaats veroveren”, klinkt Fleur Pauwels vastberaden.
 2. Eye-Opener Decors wil één ultieme kinderdroom doen uitkomen en krijgt steun van Astrid Coppens: “Kinderen hun fantasie laten werken, heerlijk”
  Balen/Lommel/Pelt

  Eye-Ope­ner Decors wil één ultieme kinder­droom doen uitkomen en krijgt steun van Astrid Coppens: “Kinderen hun fantasie laten werken, heerlijk”

  Het decorbedrijf Eye-Opener uit Balen en Lommel, dat zich sinds de lockdown in maart als kersvers bedrijf heeft toegelegd op het uittekenen en bouwen van unieke speelhuisjes/sprookjeskastelen gaat zich eventjes omvormen tot ‘Droom-Opener’. Het bedrijf creëerde zelfs een eigen personage en wil zoveel mogelijk kinderen (en volwassenen) uitdagen om hun fantasie de vrije loop te laten. “Eind november zullen we dan één ultieme droom uitvoeren”, zeggen Lars en Siemon. Astrid Coppens schaart zich ook achter de actie.
 3. Politie CARMA takelt twee voertuigen tijdens verkeersactie
  Genk/Houthalen-Helchteren

  Politie CARMA takelt twee voertuigen tijdens verkeersac­tie

  De lokale politie van de zone CARMA heeft woensdag verkeerscontroles uitgevoerd in Genk en Houthalen-Helchteren. In totaal werden er 964 voertuigen gecontroleerd. Eén bestuurder zonder rijverbod liep tegen de lamp. Zijn auto werd getakeld. Verder werd nog een tweede wagen getakeld, omdat de bestuurder niet in orde was met zijn verzekering. Een andere bestuurder bleek onder invloed te zijn van verdovende middelen. Hij moest zijn rijbewijs voor 15 dagen afgeven.
 1. Hasselaar belaagt ex met oude naaktbeelden: 1 jaar cel met uitstel
  Hasselt

  Hasselaar belaagt ex met oude naaktbeel­den: 1 jaar cel met uitstel

  Een 59-jarige man uit Hasselt krijgt één jaar cel met uitstel voor de jarenlange belaging van zijn ex-partner. Tussen het najaar van 2017 en begin 2019 bleef hij haar sms-berichten en mails sturen waarin hij vaak alludeerde op de naaktfoto’s en -filmpjes die hij nog in zijn bezit had. Hij werd geregeld aangemaand om zijn gedrag te stoppen, maar kon zich niet inhouden. Om te ontkomen aan een effectieve celstraf, moet hij zich nu laten begeleiden. Op burgerlijk gebied dient hij het slachtoffer 2.797,82 euro te betalen.
 2. Celstraffen voor duo na hevig verzet bij arrestatie
  Houthalen-Helchteren

  Celstraf­fen voor duo na hevig verzet bij arrestatie

  Een 34-jarige Hasselaar van Turkse nationaliteit krijgt tien maanden cel en een boete van 800 euro nadat hij zich op 20 mei 2018 in Hechtel-Eksel hevig en met geweld verzette tegen zijn arrestatie door drie politie-inspecteurs van zone Kempenland. De man was niet aan zijn proefstuk toe. Hij werd al zeven keer veroordeeld door de politierechtbank en eenmaal door de correctionele rechtbank. Een 32-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren moeide zich hierbij door de agenten te slaan, stampen, bijten en krabben. Zij is bij verstek veroordeeld tot een celstraf van acht maanden en een geldboete van 800 euro. Het duo moet aan de drie inspecteurs sommen van 750, 600 en 300 euro betalen, alsook de gemeenschappelijke rechtsplegingsvergoeding van 240 euro.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?