Het Ziekenhuis Oost-Limburg telt momenteel 87 coronapatiënten, verspreid over de verschillende campussen.
Volledig scherm
Het Ziekenhuis Oost-Limburg telt momenteel 87 coronapatiënten, verspreid over de verschillende campussen. © Mine Dalemans

Ziekenhuis Oost-Limburg ziet aantal coronapatiënten nog steeds stijgen: “Bijna dramatisch”

Genk/Lanaken/MaaseikSinds de afgelopen 48 uur vangt het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) veertien nieuwe coronapatiënten op. Zo staat de teller inmiddels op 87 mensen verspreid over de campussen in Genk, Lanaken en Maaseik. “Dat brengt ons angstvallig dicht bij het piekmoment van de tweede golf”, klinkt het bij het ZOL.

 1. Maandag extra gemeenteraad in Sint-Truiden over vroegtijdige vaccinatie Heeren
  Sint-Truiden
  26

  Maandag extra gemeente­raad in Sint-Trui­den over vroegtijdi­ge vaccinatie Heeren

  Een extra gemeenteraad in Sint-Truiden op 10 mei moet meer duidelijkheid scheppen over het al dan niet aanblijven van burgemeester Veerle Heeren. De CD&V-politica ligt al dagen onder vuur na haar vroegtijdige vaccinatie. Ook verschillende familieleden, buren en kabinetsmedewerkers kregen in maart - veel vroeger dan voorzien - een prik . “De burgemeester zal aanwezig zijn om alles van A tot Z op tafel te leggen en alle vragen te beantwoorden", verzekert partijgenoot Bert Stippelmans, voorzitter van de gemeenteraad.
 2. Marloo’s gaat bij heropening voor ‘alles of niets-aanpak’: “Bidden voor goed weer, want geen zon, geen terras, geen takeaway”
  PREMIUM
  Hasselt

  Marloo’s gaat bij heropening voor ‘alles of niets-aan­pak’: “Bidden voor goed weer, want geen zon, geen terras, geen takeaway”

  Uitbaters Vanja Marchetta (42) en Christophe Van Loo (44) van Marloo’s in Hasselt stomen tegen zaterdag niet alleen de stoep van de Minderbroedersstraat klaar voor hun hippe ontbijt- en lunchzaak, maar zullen voor de eerste keer takeaway aanbieden én kledij verkopen op hun gloednieuwe webshop. “Het blijven zware tijden, maar de coronacrisis leert ons zelfs nu nog om creatief uit de hoek te komen.”
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”